Puutarha

Kuivakukat luonnosta pöytäkoristeeksi: tee värikäs paikkakimppu ja kattauksen keskipiste

Kuivakukat luonnosta ovat lähes sellaisenaan valmiita käytettäviksi askartelussa. Kurkkaa löytyykö puutarhasta vielä koristeissa tarvittavia kuivia kukintoja.

Kuivakukat luonnosta: talventörröttäjät ja muut kuivat kukinnot ovat oivia erilaisiin koristeluihin. Hyödynnä niitä sellaisenaan tai tuunaa kuivia kaunokaisia spray-maalilla. Kokeile yhdistää kuivakukkia myös leikkoihin.

Kuivakukat luonnosta suoraan kattauksen keskipiste: Asetelma siankärsämöstä

Korvaa leikkokukat veistosmaisella koristeella. Pilarimainen siankärsämöistä tehty kuivakukka-asetelma sopii joulun herkkupöydän koristeeksi. Ripottele asetelman ympärille tomusokeria ja talvikoriste on täydellinen. Astia valmistuu bambukepeistä, pajusta tai koivun tuohesta, jotka sidot yhteen tiukaksi paketiksi rautalangalla ja naamioit kiinnityksen ylipitkällä nauhalla. Onttoihin tuohitötteröihin voit käyttää joutomailta löytyvää siankärsämöä, jonka spreijaat valkoiseksi. Voit laittaa muutamaan tötteröön myös kukkakaupasta saatavia suppiloita ja käyttää asetelmassa myös leikkokukkia. Puutarhan bambukepit voit sahata noin 15 cm mittaisiksi ja uusiokäyttää kepit kuivakukka-asetelman astiana. Tarvikkeet löytyvät helposti, kun kurkistat mitä kuivakukkia puutarhaan on kesän jälkeen unohtunut.

Lue myös: Tee itse helppo ja tyylikäs servettirengas nahasta

Talventörröttäjistä tehty kattauskoriste säilyy hyvänä pitään. Spraymaalilla muutat koristeen ilmettä helposti.
Talventörröttäjistä tehty kattauskoriste säilyy hyvänä pitään. Spraymaalilla muutat koristeen ilmettä helposti.

Paikkakimppu syntyy helposti luonnon kuivakukista

Juhlavieraiden lautasille katat nimikoidut kukat, jotka vieraat saavat ottaa kätevissä paketeissa kotiin mukaan. Lahjaan tarvitset esimerkiksi kuivunutta saniaista, selkeän muotokielen omaavaa heinää, kuten jänönkäpälää ja vaikka yhden neilikan. Kietaise pikkukimppu yhteen ja sido vahapaperi, kuvioitu servetti tai silkkipaperi niinellä ja asettele katelautaselle tai viinilasiin nimilapun kera. Kuivakukat luonnosta tuovat paikkakimppuun rentoutta ja yllättävyyttä.

Lue myös: Kuivakukat ovat taas trendikkäitä – näin keräät, kuivaat ja säilöt herkät kukkaset 

Kuivakukat luonnosta, eli kuivia kukintoja ja heiniä löytyy luonnosta ainakin lumien tuloon asti. Kuivakukista ja neilikasta tehty paikkakimppu on kaunis lisä kattaukseen.
Kuivakukat luonnosta, eli kuivia kukintoja ja heiniä löytyy luonnosta ainakin lumien tuloon asti. Kuivakukista ja neilikasta tehty paikkakimppu on kaunis lisä kattaukseen.

Lue myös: Katso video ja tee itse upea kuivakukkakranssi

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 22/19. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuivakukat luonnosta pöytäkoristeeksi: tee värikäs paikkakimppu ja kattauksen keskipiste

Sinun täytyy kommentoidaksesi.