Sisustus

Etkö saa tavaroitasi myytyä nettikirppiksellä? Saatat sortua näihin 5 virheeseen – katso ratkaisu jokaiseen ongelmaan

Ylimääräisen tavaran myyminen kirppiksellä on hyvä tapa saada lisätuloja. Myyntimenestykseen voi vaikuttaa paljon itse. Ota talteen vinkit nettikirppistelyyn ja myymäsi tavara menee varmasti kaupaksi.

Nettikirppareilla hyvä myynti-ilmoitus on kaikki kaikessa. Kun käytettyä tavaraa on myynnissä loputon määrä, oman ilmoituksen täytyy erottua joukosta, jotta tavara ei jää käteen.

Onneksi myyntimenestykseen voi vaikuttaa itse. Kierrätyssisustuksen ammattilainen, sisustussuunnittelija Meja Hynynen kertoo nyt, millainen on hyvä ilmoitus – ja missä vika voi olla, kun tavara ei mene kaupaksi.

1. Myyntikuva on hutainen räpsy

Kuvalla on merkitystä, sillä se kiinnittää ensimmäisenä potentiaalisen ostajan huomion.

Valitse kotoasi tyhjä seinä, jota vasten voit somistaa ja kuvata myytävän tavaran. Esimerkiksi huonekalu kannattaa stailata valaisimien, kukkien tai muiden koriste-esineiden kanssa. Jos kotoa löytyy valmiiksi kivasti sisustettu kuvausympäristö, hyödynnä sitä.

Kiinnitä huomiota hyvään valaistukseen, jotta värit näkyvät oikein. Tavara kannattaa kuvata  mahdollisuuksien mukaan luonnonvalossa.

Hynynen huomauttaa, että tavaran viat on hyvä näyttää kuvissa reippaasti. Muuten ostajalle voi syntyä kauppoja tehdessä vaikutelma, että häntä yritetään huijata.

Lue myös: Missä vaatteita kannattaa myydä netissä? Nämä ovat parhaat mobiiliapplikaatiot kirppistelyyn!

kirpputori
Myytävä huonekalu kannattaa stailata kukkaruukkujen, kynttilöiden tai muiden koriste-esineiden kanssa. Kuva: iStockphoto

2. Tavara repsottaa sieltä sun täältä

Pienellä ehostuksella tavarasta voi saada huomattavasti paremman hinnan. Ehostus voi tarkoittaa huonekalun kohdalla öljyämistä, puhdistamista, irronneiden osien nikkaroimista takaisin tai vetimien kiristämistä. Vaatteiden osalta tahrojen poistamista tai napin ompelua.

”Jos puukalusteessa on naarmuja tai nirhaumia, puuöljyllä käsittely saa tavaran näyttämään uudelta. Se kohottaa tavaran arvoa”, Hynynen sanoo.

3. Hinnoittelu on pielessä

Tarkista, mihin hintaan samanlaista tavaraa on myynnissä muualla. Näin vältyt helposti yli- tai alihinnoittelulta.

Jos tavarasta on kiire päästä eroon, hinta kannattaa asettaa valmiiksi alakanttiin. Harvinaisten ja arvokkaiden tavaroiden kohdalla hintanäkemyksestä kannattaa pitää kärsivällisesti kiinni, sillä oikean ostajan löytyminen voi ottaa aikansa.

”Ei kannata heti luovuttaa, että ei tätä kukaan osta. Oikean ostajan löytyminen voi kestää vähän pidempään.”

Lue myös: Miten tienata kirpputorilla? – 3 vinkkiä, joiden avulla teet rahaa kirppistelyllä

4. Ilmoitus ei kerro tarpeeksi

Hyvä otsikko kertoo heti oleellisen asian tuotteesta. Ilmoitustekstissä puolestaan kannattaa tarjota mahdollisimman paljon tietoa – näin vältytään turhilta kyselyiltä, ja säästät omaa ja ostajien aikaa.

Sisällytä ilmoituksen tekstikenttään ainakin seuraavat asiat:

5. Unohdit käyttää hakusanoja

Kirjoita ilmoituksen loppuun aina rimpsu sanoja, joilla ihmiset saattavat etsiä myymääsi tuotetta. Kun myy tuolia, hakusanoiksi kannattaa laittaa tuolin lisäksi esimerkiksi penkki, tuolit, tuoleja, ruokailutuoli ja niin edelleen. Näin ostaja löytää tuotteesi paremmin.

.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Etkö saa tavaroitasi myytyä nettikirppiksellä? Saatat sortua näihin 5 virheeseen – katso ratkaisu jokaiseen ongelmaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.