Sisustus Tilaajille

Aarikan puiset klassikot kiinnostavat nyt monia – löydätkö näistä suosikkisi?

Aarikan lämmin ja iloinen tyyli on vedonnut suomalaisiin 1950­luvulta lähtien. Monet klassikot ovat kysyttyä vintagea, ­joitakin valmistetaan yhä.

Aarikan nimi tuo mieleen puiset, helmikoristeiset kynttilänjalat tai kevyet puukorut, joita on mukava käyttää. Tai hauskan mutta samalla arvovaltaisen Pässin. Vai sittenkin värikkäät Tuliainen-peltitölkit ja -tarjottimet? Moni on leikkinyt Aarikan leluilla ja kattanut pöytään Aarikkaa.

Kaija Aarikka ja hänen puolisonsa ­Erkki Ruokonen perustivat yrityksensä ­vuonna 1954. Sen jälkeen syntynyt tuotevalikoima on niin laaja ja suomalaiskoteihin levittäytynyt, ­että harva on voinut välttyä törmäämästä Aarik­kaan. Mikä tätä kaikkea oikein yhdistää?

”Pyöreät muodot ovat aina olleet Kaija Aari­kalle ominaisia”, vastaa Kaijan tytär Pauliina Aarikka, joka on itsekin toiminut yrityksen muotoilujohtajana.

”Ajan mittaan hänen muotokielensä kuitenkin pelkistyi. Kun hän 1980-luvulla suunnit­teli lokin, norpan ja hirven, ne olivat yksinkertaisen veistoksellisia.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.