Sisustus Tilaajille

Kaipaatko muutosta sisustukseen? Vintage-kuoseilla vaihdat helposti kotisi tunnelmaa 

Vahvat värit ja kasviaiheet ovat nyt muodissa vintage-tekstiileissä. Upeista design-kankaista löytyy hehkuvaa värimaailmaa myös vuodenvaihteen juhliin.

Perinteinen juhlapöytäliina on valkoinen. Sitä selittävät osittain historialliset käytännön syyt: ennen sähkövalon aikaa valkoinen liina heijasti parhaiten kynttilänvaloa ja auttoi näkemään pöydässä.

Valkoisella on yhä paikkansa, mutta moderniin juhlaan sopivat myös värit ja kuviot. Pöytäliinan voi soinnuttaa juhlan teemaan, vuodenaikaan tai astioihin. Arkenakin liina tuo tunnelmaa sisustuselementtinä.

Muodikkaat vintage-tekstiilit ovat myös osa suomalaisen designin menestystarinaa. Esimerkiksi Dora Jung keräsi palkintoja 1950-luvun Milanon Triennaaleissa ja Maija Isolan Unikko-kuosi on niin tunnettu, että siitä on tehty maailmalla kopioita.

Kankaan koko ja kunto vaikuttavat hintaan

Usein sama kangas sopii niin verhoiksi kuin pöydällekin, ja moni myös vaatteisiin. Vintage-kangasta ostaessa kannattaa kiinnittää ­­huomiota siihen, onko tarjolla valmis liina tai verho vai metritavaraa. Valmis tuote on helpompi, muttei välttämättä sopiva kaikkiin käyttöihin.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.