Sisustus

Kirkasvalolamppu on pimeiden aamujen pelastus – tässä 7 kaunista valoa, joilla karkotat kaamosoireet

Kaamosoireista kärsii noin 30 prosenttia suomalaisista. Kirkasvalohoidosta voi olla apua. Kotiliesi esittelee 7 tehokasta valolaitetta, jotka ovat myös kauniita sisustuselementtejä.

Kirkasvalolamppu antaa enemmän valoa kuin muut kodin valaisimet. Sen tehtävä on mukailla aurongonvaloa, joten jo puolen tunnin päivittäinen käyttö aamuisin saa olon pirteämmäksi ja antaa voimia vuoden pimeimpänä aikana.

Lue myös: Kirkasvalolamppu karkottaa kaamosoireet tehokkaasti – asiantuntija kertoo, miten valohoidosta saa kaiken irti

Laitetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota valaisimen kirkkauteen eli luksimäärään: kirkasvalolampussa se tulisi olla vähintään 2500. Jälleenmyyjältä tai valmistajalta kannattaa myös selvittää, onko laite hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi.

Nykyään markkinoilla on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja pienistä matkakokoisista valaisimista tyylikkäisiin riippuvalaisimiin. Tässä 7 erilaista kirkasvalolamppua, joilla pidät kaamosoireet loitolla.

1. Kirkasvalolamppu on sulava osa sisustusta

kirkasvalolamppu
Epic-kirkasvalolaite, 229 euroa, Innolux. Kuva: Innolux

Mattalakatun saarnijalustan päällä lepäävä, veikeän pyöreärunkoinen Epic on Innoluxin valoperheen uutuus. Kaunis valo sopii sisustajan kotiin. Epic-lampun ominaisuuksia ovat valotehon portaaton himmennys sekä värilämpötilan säätö.

2. Laadukkaan pöytävalon valtti on edullinen hinta

kirkasvalolamput
Ströme Energy+, 79 euroa. Kuva: Verkkokauppa

Pieni pöytälamppu Ströme ei tee suurta numeroa itsestään. Verrattain edullinen laite on kuitenkin yhtä tehokas kuin markkinoiden muut kirkasvalolamput. Siis laadukas valo hintaansa nähden.

3. PIenen valon voi ripustaa koukkuun aamutoimien ajaksi

kirkasvalolamppu
Valovoima mini, 219 euroa, Innolux. Kuva: Innolux

Innoluxin Valovoima mini sopii pieneen kotiin, jossa laskutilaa ei ole liioin. Kompaktin kokoinen lamppu on helposti siirrettävissä tai ripustettavissa kotona paikasta toiseen – myös piiloon silloin, kun lamppu on jo tehnyt tehtävänsä.

4. Tabletin kokoinen kirkasvalolamppu kulkeutuu matkalaukussa

kirkasvalolamppu
Beurer TL30 -kirkasvalolamppu, 49 euroa. Kuva: Beurer

Saksalaisen Beurerin TL30 -kirkasvalaisin on yksi markkinoiden edullisimmista. Pienen kokonsa ansioista se on helppo pakata mukaan vaikka matkalaukkuun.

5. Riippuvalo piristää koko perhettä

kirkasvalolamppu
Candeo kirkasvalolaita, 299 euroa, Innolux. Kuva: Innolux

Katriina Nuutisen suunnittelema Innoluxin Candeo on markkinoiden ensimmäinen ripustettava kirkasvalaisin. Sen alle mahtuu koko perhe syömään aamupalaa. Valohoidon jälkeen Candeo muuttuu kirkasvalosta lämmintä valoa antavaksi tunnelmalliseksi design-valaisimeksi.

6. Valon voi sijoittaa lattiallekin

kirkasvalolamppu
Valovoima lattiavalaisin, 359 euroa, Innolux. Kuva: Innolux

Innoluxin valikoimasta löytyy myös katseenkestävä ja ajaton lattiavalaisin. Harri Koskisen suunnittelemaa Valovoimaa voi himmentimensä ansiosta käyttää joko normaalina työ- tai tunnelmavalona tai kirkasvalolaitteena.

7. Kirkasvalolamppu virkistää väsynyttä työntekijää

kirkasvalolamppu
Lumie Led, 289 euroa. Kuva: Stockmann

Lumie-pöytävalaisin on tarkoitettu sekä valohoitoon että työpöydälle työpistevalaisimeksi. Lumiessa on diffuusori, joka voidaan helposti poistaa, jos haluaa intensiivistä valohoitoa tai jättää paikoilleen, jos haluaa pidempikestoista hoitoa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirkasvalolamppu on pimeiden aamujen pelastus – tässä 7 kaunista valoa, joilla karkotat kaamosoireet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.