Sisustus

Yli 50 vuotta sitten valmistunut kylpyhuone koki tyylikkään muodonmuutoksen – näin paljon remontti maksoi!

Sisustusarkkitehti Maija Marvailan kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossaan. Maija suunnitteli remontin, joka istuu 1970-lukulaisen talon tyyliin mutta vastaa tämän päivän kriteerejä ja lapsiperheen tarpeita.

Kun lahtelainen sisustusarkkitehti Maija Marvaila osti puolisonsa kanssa vuonna 1970 valmistuneen paritalon, yläkerran kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossa. Maija suunnitteli kylpyhuoneen, joka kunnioittaa talon rakennusaikakautta, sekä toiminnot, jotka vastaavat lapsiperheen arjen tarpeita.

Nyt hän kertoo, kuinka paljon ammattilaisilla teetetty kylpyhuoneremontti maksoi.

Lue myös: Ällistyttävä muutos – ja millä rahalla! Irene Naakka maalasi seinät, katon ja keittiön sinisiksi, koska piti muita suomalaisia Airbnb-asuntoja liian tavallisina

Maija Marvaila
Sisustusarkkitehti Maija Marvaila pyrkii suunnittelemaan sekä tyylillisesti että materiaalien kestävyydeltä pitkäikäisiä remonttiratkaisuja. © Maija Marvaila

”Ostimme remonttikohteen, josta halusimme tehdä meidän näköisemme. Kylpyhuoneessa oli alkuperäiset, 1970-luvun materiaalit. Lattiassa oli terrakotan väristä, kaksi ja puoli senttiä paksua Pukkilan Natura-laattaa. Katossa oli mäntylautaa.

Koko talo oli ikäänsä nähden hurjan hyvässä kunnossa. Mitään hälyttävää, kuten kosteutta, ei kylpyhuoneen kuntokartoituksessa löytynyt. Toki lattialaatoissa oli halkeamia, saumat olivat tummuneet, mäntypinnat kellastuneet, ja materiaalit haisivat tunkkaisilta.

Kylpyhuoneen vanhat ikkunat huoltomaalattiin. Kaikki muu purettiin. Eristeet vaihdettiin, talon poisto- ja tuloilmaa parannettiin ja vesieristys, lattiavalu, lattialämmitys, pintamateriaalit sekä kiinto- ja vesikalusteet uusittiin.

Olisimme säästäneet, jos olisimme tehneet purkutyöt itse. Mutta omallakin työllä on hintansa – se on aina jostain muusta pois.

Maija Marvaila

Halusin säilyttää 70-luvun hengen, mutta tuoda tyyliin modernia, skandinaavista henkeä. Pyrin tekemään pitkäikäisiä ratkaisuja. Ammennan luonnosta ja ajattomuudesta.

Valitsimme kestävää kuivapuristelaattaa, joka ei ime itseensä oikein mitään. Suihkutilassa on lasittamaton terrakottalaatta. Aluksi se tuntui tummalta ja tunkkaiselta. Nyt olen iloinen, että kylpyhuoneessa on väriä. Puupaneelikatto saattaa ajan saatossa muuttaa väriään. Se kuuluu puun luonteeseen.

Kaikista ylpein olen kylpyhuoneen katossa kiertävästä epäsuorasta led-valaistuksesta. Pehmeä valo näyttää kauniilta. Valoa saa säädettyä himmeäksi ja tarvittaessa laitettua kirkkaaksi.

Ammattilaiset tekivät remontin alusta loppuun asti. Olisimme säästäneet, jos olisimme tehneet purkutyöt itse. Mutta omallakin työllä on hintansa – se on aina jostain muusta pois. Olemme mieheni kanssa yrittäjiä ja meillä on kaksi pientä lasta.”

Maijan kylpyhuone ennen remonttia.
Tältä kylpyhuone näytti ennen remonttia. 1970-luvun alkuperäisessä kunnossa ollut kylpyhuone oli ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. © Kiinteistömaailma
Maija Marvailan kylpyhuone remontin jälkeen suihkunurkkauksen suuntaan kuvattuna.
Sisustusarkkitehti Maija Marvaila osti puolisonsa kanssa vuonna 1970 valmistuneen paritalon. Yläkerran kylpyhuone on kooltaan on noin seitsemän neliötä. Puuseppä on tehnyt vihreän allaskalusteen mittojen mukaan. Allaskaapin yläpuolella on kohdevalaistus, joka osuu kasvoille. © Maija Marvaila
Maija Marvailan kylpyhuone remontin jälkeen wc-istuimen suuntaan kuvattuna.
Maija on iloinen etenkin kylpyhuoneen valaistuksesta. Katossa kiertää epäsuora led-valaistus, jonka kirkkautta voi säätää. Pehmeä valo on kaunis eikä häikäise. © Maija Marvaila
Maija Marvailan kylpyhuone remontin jälkeen allaskaapin edestä kuvattuna.
Kylpyhuoneremonttiin kului aikaa noin seitsemän viikkoa. Maijan mukaan lopputuloksena on toimiva kokonaisuus, joka vastaa lapsiperheen tarpeita. © Maija Marvaila
Maija Marvailan kylpyhuoneen suihkunurkkaus remontin jälkeen.
Suihkunurkkaukseen Maija valitsi lasittamattoman terrakottalaatan, joka muistuttaa 1970-luvulle ominaisia materiaaleja. ”Olen tyytyväinen, että kylpyhuoneessa on väriä ja 70-luvun tunnelmaa”, Maija sanoo. © Maija Marvaila

Lue myös Anna.fi: Paluu sukutilalle – näin rintamamiestalosta remontoitiin tunnelmallinen ja kaunis Tanhuan tila

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yli 50 vuotta sitten valmistunut kylpyhuone koki tyylikkään muodonmuutoksen – näin paljon remontti maksoi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.