Sisustus

Marimekko ja syksyn 2019 uutuudet: oranssia, pellavaa ja uutta Oivaa

Marimekon 2019 vuoden motto "vahva luonnostaan" näkyy syksyn ja talven malliston vahvoissa väreissä ja kuviomaailmassa.

Marimekko esitteli syksyn ja talven 2019 muotia ja sisustusta helsinkiläiseen galleriaan rakennetussa Marimekko-kodissa.

Sisääntulokerroksessa oli kaunis olohuone. Portaiden päähän avoimeen yläkertaan on somistettu tyylikäs ruokailutila sekä makuuhuone. Loft-henkinen tila oli todellakin kuin yhden päivän viihtyisä Marimekko-koti.

Lue myös: Vuitton vaihtui Marimekkoon Thaimaassa: hienostorouvien olalla keikkuu nyt Unikko-kassi

Marimekon syksy 2019: Nappi-kuosia ja vahvoja värejä

Iso noppa -pussilakanat ovat pellavaa. Marimekon syksy 2019.
Makuuhuoneen vuoteeseen pedattu Iso noppa -kuosi on alkujaan vuodelta 1954, mutta tänä syksynä se tulee uudelleen mallistoon pellavaisina vuodevaatteina.

Syksyn 2019 malliston suunnittelussa inspiraation lähteenä ovat olleet suomalaiset 1900-luvun suuret naiskirjailijat. Mallisto suunnittelussa näkyy heijastumia kirjailijoiden omien kotien sisustuksista. Värikylläinen mallisto  kilvoittelee yllättävillä kuvioiden ja värien yhdistelmillä.

Kuviomaailmassa on nähtävissä suurpiirteisiä sivellinkuvioita sekä yhtäaikaisesti hyvin säännönmukaista graafista ilmaisua. Syksyn mallistossa päävärit ovat oranssi yhdistettynä pellavan ja ruskean sävyihin sekä vahva vihreä ja vaaleanpunainen.

Oiva-sarja täyttää 10 vuotta ja saa uusia osia

Siirtolapuutarha-kankaan uusi väripari on pellava ja oranssi. Marimekon syksy 2019.
Pellavanväriselle painettu Siirtolapuutarha- kuosi näyttää kauniilta Oiva-astioin katetussa pöydässä.

Tänä vuonna juhitaan myös Sami Ruotsalaisen suunnitteleman Oiva-sarjan kymmenvuotista taivalta. Klassikon maineeseen kivunnut astiasto uudistuu yhä uudelleen ja uudelleen. Kymmenen vuoden aikana ajatonta sarjaa on kasvatettu, ja siihen on tullut lisää kuvioita. Oiva on hyvin yhdistettävissä mitä moninaisimpiin kattauksiin. Tänä syksynä mallisto kasvaa taas uusilla osilla: valikoimiin tulee kaksi uutta tarjoilukulhoa sekä tarjoiluastia.

”Muodon täytyy olla samaan aikaan sekä uusi että ajaton, ja sen suhde kuvioon on hyvin tärkeä. Parhaimmillaan muoto ja kuvio vahvistavat toinen toistaan,” Sami Ruotsalainen on tuumannut suunnittelemastaan Oiva-astiastosta.

Talven mallistoon vaikutteita Japanista

Talven 2019 mallisto on saanut inspiraationsa Suomen ja Japanin kulttuurien välisestä tiiviistä ystävyyssuhteesta, ja niiden jakamasta arvostuksesta luontoa kohtaan. Malliston estetiikassa on nähtävissä japanilainen sekä skandinaavinen vähäeleisyys, jota höystää idän mukanaan tuoma runsaampi kuviomaailma.

Marimekon mukaan  mallisto rohkaisee ilmaisemaan persoonallisuutta voimaannuttavien kuvioiden ja värien avulla ja kannustaa pysymään avoimena – luonnostaan rohkeana.

Juhlakauden väri punainen, lämmin ruskea ja Marimekolle tunnistettavin sekä tutuin väripari: musta ja valkoinen.

Marimekon Love-tyyny poikkeaa muusta mallistosta

Marimekon tuleva syksy yllättää. Love-kuosi on Marjaana Virran käsialaa.
Love-tyynynpäällinen 40×40 cm poikkeaa totutusta Marimekon tyylistä.

Koko syksy 2019 -mallistosta poikkeaa merkittävästi yksi tuote: Pellavanvärinen tyynyliina, jossa oli kauniisti siveltimellä vedetty love-teksti. Love-kuvio perustuu Marimekon 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2001 julkaistun Henki&Elämä-kirjan grafiikkaan. Kuosin takana on Marjaana Virta. Tuote syntyi mallistoon toiveesta saada poikkeama ja kontrasti.

Teksti ”love” on myös vahva osa Marimekon historiaa. Marimekon perustajalla, Armi Ratialla oli tapaana signeerata viestinsä loppuun: love, Armi.

Marimekon syksyn 2019 kodinmallisto kaupoissa kesäkuussa 2019.

Marimekon talven 2019 kodinmallisto kaupoissa syyskuussa 2019.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marimekko ja syksyn 2019 uutuudet: oranssia, pellavaa ja uutta Oivaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.