Sisustus

Pantonen vuoden väriksi valittu violetti jakaa mielipiteet - näin käytät sitä sisustuksessa

Pantone-värijärjestelmä nosti vuoden 2018 väriksi voimakkaan ultravioletin. Sävyä kuvaillaan provokatiiviseksi, mystiseksi ja ajatuksia herättäväksi. Pantonen mukaan violetilla voi joko piristää tai rauhoittaa tilaa riippuen väriyhdistelmästä.

Yksikin violetti esine voi riittää

Violetti on voimakas väri, joka ei ehkä viehätä kaikkia – ainakaan ensinäkemällä. Värissä on kuitenkin puolensa. Vaaleassa kodissa yksikin kirkasvärinen esine tuo tilaan modernia raikasta ilmettä. Jos päädyt hankkimaan violetin tai liilahtavan sohvan, hyvä vaihtoehto on hankkia sohvan verhoilukankaan väriset irtotyynyt.

pöytävalaisin

Kuva: Louis Poulsen

Mausta ja sekoittele

Voimakasta väriä voi käyttää pienenä mausteena neutraalien värien joukossa. Vaihtelunhaluinen freesaa pyyheliinavarastoaan violetilla, joka sopii hyvin valkoisen, mustan, harmaan  ja beigen rinnalle.

pyyheliinoja

Kuva: Luhta

Kokeile pienesti

violetti termoskannu

Tyynyliinojen ja pyyheliinojen ohella keittiön pientavarat tuovat väriä arkeen. Muutama kulho ja kuppi tai vaikka termoskannu violettina tuovat jo hillitysti väriä kattaukseen.

Kuva: Normann Copenhagen

Maalia seinään

Mustien ja harmaiden seinien sijaan uusi katseenvangitsijaseinä saadaan aikaan violetilla. Väri sopii hyvin mustien, harmaiden ja ruskeiden kalusteiden pariksi.

maalattu seinä

Kuva: Alcro

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pantonen vuoden väriksi valittu violetti jakaa mielipiteet - näin käytät sitä sisustuksessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.