Sisustus

Pariisin parhaat sisustusliikkeet, ravintolat ja näyttelyt – tässä ovat sisustajan uudet suosikkipaikat Pariisissa

Edullisia sisustuslöytöjä, huippusuunnittelijoiden ravintoloita, tunnelmallista modernismia ja junamaalareiden mestariteoksia. Pariisi on myös ajankohtaisen designin ohittamaton keidas. Nappaa Dekon matkavinkit Pariisin-matkallesi!

Pariisin parhaat sisustusliikkeet

Pohjoismainen vähäeleisyys ja moderni ranskalainen maalaistunnelma lyövät kättä La Suite -sisustusliikkeessä. Kalusteet ovat tarkkaan valittuja, pääosin tanskalaista nykysuunnittelua, ja tekstiilit ranskalaisia: Ranskassa valmistettuja pellavalakanoita ja taiteilija Mathilde Labrouchen upeita seinävaatteita.

La Suite, 8 rue du Château d’Eau ja La Trésorerie 11 rue du Château d’Eau. Avoinna ti-la klo 11–19.30.

 

Sisustusliike La Suite yhdistää ranskalaista ja skandinaavista tyyliä pistämättömällä maulla. Se sijaitsee rue du Château d’Eau -kadulla, josta on kehkeytynyt persoonallisten sisustusliikkeiden keskus.

La Suite on rakastetun La Trésorerie -myymälän sisarliike, ja sijaitsee sitä vastapäätä Printemps-arkkitehti Paul Sédillen suunnittelemassa hausmannilaistalossa. Kumpikin liike noudattaa läpinäkyvyyden filosofiaa: tuotteen valmistusmaa merkitään hintalappuun.

Résidence Kann, 28 Rue des Vinaigriers. Avoinna ma-pe 9–18.30 ja viikonloppuisin 10–19.30

Lue myös: Löydä Pariisin vintage-helmet – Nämä 6 ehdit kokea päivässä

Tyylikäs Less is More -liike myy ranskalaista luomukosmetiikkaa, ekologisia sisustusesineitä ja armeijan ylijäämävaatteita. Sen soittolistojen tahdissa voi rentoutua ja meditoida myös kotona: soundcloud.com/lessismore_shop.

Residence Kann on yksi kaupungin tyylikkäimmistä kahviloista: sen parin kuukauden välein vaihtuva sisustus on libanonilais-ranskalaisen kalustetalo Kannin käsialaa. Kannin studio sijaitsee samassa korttelissa.
Canal Saint-Martinin kupeessa sijaitseva Less is More -liike myy vanhoja työvaatteita, ekologisia sisustusesineitä ja luomukosmetiikkaa.
Taiteilija Judith Prigentin kauppa on nimetty Yves Saint Laurentin bulldoggien mukaan, ja tyyli on ehtaa 1970-luvun Pariisia. Prigentin muotipiirroksista ja moodboardeista voi hakea pakkausinspiraatiota jo etukäteen: @moujikparis.

Pariisin sisustukseltaan tyylikkäimmät ravintolat

Pariisissa hyviä ravintoloita on päänvaivaksi asti, joten miksei helpottaisi valintaa ottamalla kriteeriksi huipputason sisustuksen? Palais Garnierin oopperatalon tuore CoCo-ravintola houkuttelee istumaan iltaa riippuvien puutarhojen ja pehmeiden sohvaryhmien lomaan. Kaarevat muodot luovat jokaiseen pöytään intiimiä tunnelmaa – vaikka pöytäpaikkoja on peräti 300.

”Intohimoni on luoda ympäristöjä, joissa ihmiset voivat kohdata toisensa ja illat venyvät pitkiksi. Luovuuden ja jakamisen välinen suhde saa silloin täyttymyksensä,” sisustusarkkitehti Corinne Sachot kertoo.

Lue myös: Muotia, tyyliä ja trendejä – ostosopas Pariisiin

La Gare -ravintola on puolestaan piilotettu vanhaan asemarakennukseen 16. kaupunginosan rauhalliseen asuinkortteliin. Sivuaskel tutuilta reiteiltä palkitaan, sillä Laura Gonzalesin suunnittelema sisustus on sanalla sanoen riemukas: sen väripaletti on lainattu tropiikista, ja materiaalivalinnat yllättäviä.

CoCo, Palais Garnier, 1 Place Jacques Rouché. Avoinna päivittäin 7.30–02.

La Gare, 19 Chaussée de la Muette. Avoinna päivittäin 12–14.30 ja  19–22.30.

Uutuusravintola CoCo sijaitsee oopperatalo Palais Garnierissa, ja sen sisustus miksaa 1800-luvun runsasta tyyliä ja moderneja linjoja

Designin ystävälle: taidetta ja arkkitehtuuria

Graffititaide on saanut oman minimuseonsa paraatipaikalle: heinäkuussa avautunut Fluctuart-taidekeskus kelluu Seinessä Pont des Invalides -sillan kupeessa. Sen pysyväiskokoelmassa on alan pioneerien töitä aina Keith Haringista nykypäivän junamaalareihin.

Pohjakerroksen näyttelytila on sopivan kapea ja sokkeloinen, kun taas katon ravintolaterassilla voi nauttia huimista maisemista. Maalitölkkiin painettu ruokalista voi olla genren puristille liikaa, mutta kulttuurituristi voi valita siltä vaikkapa taidelaivan omaa olutta ja pientä purtavaa.

Katutaidekierrosta voi jatkaa 13. kaupunginosassa, jonka rakennusten seiniin Galerie Itinerrance on kuratoinut 26 taiteilijan graffitinäyttelyn. Mukana on muun muassa Obeyn ja Conor Harringtonin töitä.

Fluctuart, 2 port du Gros Caillou. Avoinna päivittäin 12–24.

Boulevard Paris 13, 13. kaupunginosa. Kartta löytyy osoitteesta boulevardparis13.com/parcours.

Entisessä juna-asemarakennuksessa sijaitseva La Gare -ravintolakompleksi tarjoilee aamiaista, lounasta, illallista ja kaikkea siltä väliltä.

Pariisin lounaisrajalla sijaitsee arkkitehti Le Corbusierin henkilökohtaisin suunnittelutyö: vuonna 1934 valmistunut Molitor-rakennus, jonka yläkerroksessa hän asui ja työskenteli aina kuolemaansa saakka. Studioasunnon mittava restauraatiotyö valmistui viime vuonna.

Katseenvangitsijoita ovat seinänlevyiset tilanjakajaovet, kirkasväriset hyllyupotukset ja Le Corbusierin suunnittelemat kiinteät kalusteet, jotka luovat 240-neliöiseen asuntoon lämmintä tunnelmaa. Katolla on tietenkin pieni puutarha, jonka keskelle raivatulta terassilta voi katsella yli vehreän Boulogne-Billancourtin esikaupunkialueen.

Naapurissa sijaitsee legendaarinen uima-allashotelli Le Molitor, ja puolitoista kilometriä pohjoiseen toinen Le Corbusierin ja Pierre Jeanneretin yhteinen luomus, Maison La Roche.

Le Corbusier studio apartment, 24 Rue Nungesser et Coli. Avoinna ma, ti ja pe 14–18 ja la 10–18.

Le Corbusierin taidolla entisöity studiokoti Pariisin länsireunalla tarjoaa kurkistusikkunan arkkitehdin mielenmaisemaan.

Juttu on ilmestynyt Dekossa 11/2019. Haluatko lukea lisää modernista asumisesta ja sisustamisesta, nähdä ihania skandikoteja ja saada uusimmat ideat ja trendit kotisi päivittämiseen? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pariisin parhaat sisustusliikkeet, ravintolat ja näyttelyt – tässä ovat sisustajan uudet suosikkipaikat Pariisissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.