Sisustus

Tältä näyttävät Pinterestin ennustamat sisustustrendit 2023! Yksi ennusteista on sananmukaisesti outo ”weirdcore”

Pinterestin ennustamat sisustustrendit 2023 tarjoavat sopivissa määrin hulluttelua ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja. Aika näyttää, käyvätkö ennusteet toteen.

Vuodenvaihteessa on tapana ennustaa tulevia trendiä. Näin tekee myös Pinterest, joka listasi joulukuun lopulla 27 suurinta nousussa olevaa trendiä, joita tuleva vuosi tuo tullessaan. Joukossa on myös muutama sisustustrendi.

Pinterest on kuvapalvelu, jolla on 445 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Sen tulevan vuoden ennustukset perustuvat käyttäjien tekemiin hakuihin. Kuvapalvelua käytetään Pinterestin mukaan suunnitteluun, joten hakutilastot heijastelevat kuvapalvelun mukaan tulevia trendejä.

Pinterestin mukaan heidän viimeisen kolmen vuoden aikana tekemistä ennusteistaan toteutui 80 prosenttia.

Mitä tuumaat seuraavista trendeistä? Tulevatko ne näkymään omassa kodissasi vuonna 2023?

Lue myös: 7 sisustustrendiä, joiden emme uskoneet palaavan, mutta täällä ne taas ovat – löytyvätkö nämä kotoasi? 

1. Spa-tunnelmaa suihkuilla

Viime vuosina kylpyammeet ovat olleet kuuma trendi. Nyt kylpyhuoneissa tullaan Pinterestin trendikatsauksen mukaan suosimaan suihkuja, sillä ne säästävät sekä vettä että tilaa.

Pinterestin käyttäjät hakevat nyt ideoita kylpyhuoneiden estetiikkaan ja spa-tunnelman rakentamiseen.

Pinterestin sisustustrendit 2023
Kauniit suihkut tuovat spa-tunnelmaa pieneen tilaan. © Niclas Mäkelä

2. Outoa ja maksimaalista

Hyvästit tylsyydelle! Vuonna 2023 tehdään tilaa ”weirdcore” -estetiikalle, eli oudolle, hauskalle ja värikkäälle tyylille. Maksimalistinen ja luova sisustus on vilahdellut jo vuoden 2022 kuvissa, mutta trendi jatkaa Pinterestin mukaan kasvuaan myös vuonna 2023.

Outoudesta kertoo, että hakusanoissa on trendannut etenkin sienet: ”fantasy mushroom art”, ”vintage mushroom decor” ja ”DIY mushroom decor”.

Värikäs seinä ja lipasto täynnä tavaraa
Värien ja muotojen räiskettä – maksimalismi on vuoden 2023 trendi. © Anna Riikonen

Lue myös: Vihdoin väriä! Tällainen sohva on nyt kaikkein trendikkäin – katso tärpit myös kangasvalintaan

3. Vintagea modernin rinnalla

Vuonna 2023 sisustajat innostuvat Pinterestin mukaan entistä enemmän sisustamaan uuden sijaan vanhoilla huonekaluilla persoonalliseen tyyliin.

Pinterestin hakutuloksissa trendaavat muun muassa antiikkisten ikkunoiden uusiokäyttö, maksimalistinen vintagesisustus ja modernien ja vanhojen kalusteiden yhdistäminen.

Olohuone
Krumeluuria ja patinaa. Vuonna 2023 koteja sisustetaan entistä uskaliaammin vintagella. © Niclas Mäkelä

4. Sadevesi hyötykäyttöön

Elämäntavan kestävyys tulee näkymään buumerien eli suurien ikäluokkien ja X-sukupolven sisustusmieltymyksissä vuonna 2023.

Pinterestin käyttäjät hakevat nyt ideoita sadeveden keräämiseen ja kuivuutta sietävän puutarhan suunnitteluun. Kodin arkkitehtuuria pohditaan kuivuuden ja luonnonkatastrofien kannalta.

Sadeveden keräävä astia pihalla
Pinterestistä haetaan ideoita kauniihin ratkaisuihin sadeveden keräämiseen. © iStockphoto

5. Panokset sisäänkäyntiin

Nyt satsataan ensivaikutelmaan. Pinterestin hakutrendit kertovat, että takapihan sijaan nyt etsitään ideoita talon sisäänkäynnin ja ulko-oven ehostamiseen ja koristeluun. Sisäänkäynnistä loihditaan näyttävä muun muassa kransseilla, lyhdyillä ja istutuksilla.

etuovi, jossa roikkuu kranssi
Ideat näyttäviin sisäänkäynteihin kiinnostavat nyt Pinterestissä. © iStockphoto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tältä näyttävät Pinterestin ennustamat sisustustrendit 2023! Yksi ennusteista on sananmukaisesti outo ”weirdcore”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.