Rakastatko sinistä? 4 ideaa, joilla saat sen toimimaan sisustuksessa

Helposti yhdisteltävä sininen on varma valinta, kun haluat uudistaa vaatekaappia tai kodin sisustusta. Kokeile sävy sävyyn kokonaisuuksia, jossa värierot eivät ole suuren suuria.

1. Hetki sininen

Sininen on lumoava väri ja monen suomalaisen ehdoton suosikki. Kopioi sinisen sävyt sisustukseen muodin puolelta, ja käytä sen sävyjä säästeliään kekseliäästi.

Taiteilijapariskunta Karin ja Carl Larssonin museo on ruotsalaisille ”se” ikoninen koti, josta monet yritykset hakevat inspiraatioita omiin mallistoihinsa. Tänä keväänä koti on inspiroinut H&M:n vaatemallistoa, joka kulkee nimellä The Conscious Exclusive. Myös Ikea on ammentanut ideoita Larssonien kodista.

siniset vaattee

Tunnelma on unenomainen, kun maalaat tai tapetoit koko huoneen sinisen sävyillä. Pane merkille kauniit sini-valko-kuvioiset matot. Kuva: H&M

2. Sävy sävyyn

Valitse pöytäliina seinän sävyn mukaan ja terästä kattausta mustalla, harmaalla ja luonnonsävyillä. Erityisen hyvin sinisen seuraksi sopivat erilaiset puun ja rottingin sävyt.

Tummanruskean kanssa yhdistettynä sininen näyttää klassiselta, vaalean puun kanssa nuorekkaan rennolta.

sininen liina

Tumman ruskean ja indigon sinisen yhdistelmä toimii loistavasti. Vaalea lattia raikastaa kokonaisuuden. Kuva: Ellos

 

sininen kattaus

Vaaleat astiat ja viherkasvin oksa tuovat sopivan poikkeuksen musteensiniseen värimaailmaan. Kuva: Ellos

3. Rottingin ja sisalin kaveri

Sininen raikastaa. Kun beiget sisalmatot, ruokohatut ja meriheinäkorit saavat seurakseen ripauksen sinistä, tuloksena on kesäinen tuulahdus – josta ei voi olla pitämättä.

 

pyyheliinat naulakossa

Siniset tekstiilit ja luonnonväriset sisalmatot, ruokohatut ja meriheinäkorit näyttävät hyvältä yhdessä. Kuva: Marimekko

 

sinivalkoinen astia

Ripaus sinistä raikastaa kokonaisuuden. Kuva: Marimekko

4. Klassikot pitävät pintansa

Ruutu- ja raitakuosit voivat kuulostaa jo liiankin nähdyiltä, mutta hollantilainen staramuotoilija Piet Hein Eek teki niistä uudennäköiset versiot.

Eekin mallistossa ruudut ja raidat eivät ole painettuja, vaan kudottuja. Siksi näissä tekstiileissä värit pysyvät pitkään kirkkaina, eivätkä kulu pesussa. Pyyheliinat ja tyynyt kuuluvat Ikean Industriell-sarjaan.

 

sinivalkoinen tyyny

Sini-harmaa ruutukuosi näyttää sopivan uudelta tutun sini-valkoisen sijasta. Kuva: Ikea

 

pyyheliinat

Yhdistä rennosti ruutua ja raitaa. Kuva: Ikea

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rakastatko sinistä? 4 ideaa, joilla saat sen toimimaan sisustuksessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X