Sisustus

Miten nerokasta! Saanan kaksiossa salaoven takaa löytyy yhdistetty työ- ja kodinhoitohuone

Saanan kompaktissa kaksiossa on iso keittiö ja ruokailutila, olohuone, työtila, kodinhoitohuone sekä makuuhuone ja vaatehuone. Tämä on mahdollista, kun kaikki nurkat on otettu kekseliäästi hyötykäyttöön.

Entinen murheenkryyni. Nykyinen tehotila. Sellainen on Saana Kulpin yhdistetty työskentely- ja kodinhoitonurkkaus kaksion keittiön kainalossa.

Terrakotan värisessä tilassa käyvät kierroksilla usein samanaikaisesti ideat ja pyykinpesukone.

”Pesukone voi hyvin olla päällä samaan aikaan, kun teen töitä. Laite on sen verran hiljainen, että se ei häiritse keskittymistä”, Saana kertoo.

Työpäivän päätyttyä nurkkauksen eteen voi vetää peililiukuoven. Ja kuin silmänräpäyksessä sekä työt että pyykit ovat poissa silmistä.

Alun perin nurkkauksessa oli epäkäytännöllinen keittokomero. Kun Saana osti asunnon entisen poikaystävänsä kanssa, molemmille oli selvää, että keittiö siirtyisi muualle. Inspiraation nykyiseen tehotilaan tuli kiinteää tasoa tutkaillessa. Sen voisi laatoittaa!

”Näin mielessäni vehreän korttelipihamaisen nurkkauksen, jossa voi pitää viherkasveja. Lisäksi asensin pyykkinarut. Niinkin pieni asia on ollut tosi käytännöllinen valinta”, Saana sanoo.

Välimerelliset laatat ja tilan kaunis poltettu sävymaailma huokuvat rauhallisuutta, eikä huomio kiinnity verhojen taakse kätkeytyviin kodinkoneisiin.

Lue myös: Päivin kodissa on paljon kalusteita, joita voi muokata osia lisäämällä tai poistamalla – sisustuksen jujuna ovat pienesineet ja taide

Lue myös: Vain keltaista! – Millan perheen kodissa kaikki tilat on maalattu yhden värin eri sävyillä

Suunnittelun keskiössä keittiö

Saanan kaksio on kaikkiaan täynnä kekseliäitä ratkaisuja. Niiden keksiminen oli Saanan mukaan lähes pakollista, sillä ostohetkellä asunto oli epäkäytännöllisen sokkeloinen. Kaksi seinää kaatamalla pieniin neliöihin saatiin avara olohuone ja runsaasti tilaa näyttävälle keittiölle.

”Suunnittelun keskiössä on keittiö. Halusin siitä kodin sydämen, sosiaalisen ja avaran paikan. Minulle oli erityisen tärkeää saada mukaan myös saareke.”

Makuuhuoneen koosta on pihistetty. Tilaan mahtuu sänky, mutta ei edes yöpöytiä, sillä tila on pyhitetty nukkumiselle.

Pariskunta remontoi kahden kuukauden aikana kaiken mahdollisen itse. Myöhemmin parisuhteen päätyttyä asunto jäi Saanalle.

Saana laskee, että hintaa remontille kertyi noin 20 000-25000 euroa. Vaikka monessa kohdassa olisi voinut vielä säästää, molemmille oli tärkeää toteuttaa pitkäaikaisia sisustusunelmia ja saada mukaan ripaus luksusta.

”Asunnossa on huomioitu myös yksityiskohdat, kuten kattorosetit sekä kauniit pistorasiat ja valokatkaisijat. Ne antavat tärkeän loppusilauksen kokonaisuuteen”, Saana kertoo.

Lue myös Anna.fi: ”Punaisen värin teoria” alkoi levitä laajasti – sisustusvinkki jakaa jyrkästi mielipiteitä

Juttu julkaistu Dekossa 4/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Miten nerokasta! Saanan kaksiossa salaoven takaa löytyy yhdistetty työ- ja kodinhoitohuone

Sinun täytyy kommentoidaksesi.