Sisustus

Tässä on Suomen kaunein koti 2021! Voiton nappasi kunnostettu kyläkoulu Aurajoen rannalta – näin asukkaat aikovat käyttää palkintorahat

Katsojat äänestivät Suomen kauneimmaksi kodiksi Saanan ja Ollin vanhan kyläkoulun puolikkaan, joka on kunnostettu ja sisustettu kierrätystä hyödyntäen.

Suomen kaunein koti -ohjelman voittaja on valittu. Voittoon ylsi Saana Sipilän ja Olli Sallisen paritaloksi muutettu entinen kyläkoulu.

Turussa sijaitseva voittajakoti on ehtinyt nähdä elämää jo usean sukupolven ajan. Koti on kunnostettu kauniisti, 160 neliöisen asunnon jokaisessa tilassa on hyödynnetty kierrätystä.

Tuomarikolmikko, eli toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen, kukittivat voittajat henkilökohtaisesti. Samalla he tapaavat ensimmäistä kertaa asukkaat kasvotusten. Kisassa mukava olevat kohteet pisteytetään aina ilman tietoa siitä, keitä kodissa asuu.

Lue myös: Hanna Sumari paljastaa, mikä pudottaa pisteitä Suomen kaunein koti -ohjelmassa – yksi asia puuttuu aika usein

keittiö
Saanan ja Ollin koti on Suomen kaunein koti vuosimallia 2021. Kuva: MTV3

Suomen kaunein koti valittiin jo seitsemättä kertaa

Suomen kaunein koti -ohjelmaa on tehty jo seitsemän tuotantokautta. Tällä tuotankokaudella ohjelmassa esiteltiin 30 erilaista ihanaa kotia eri puolelta Suomea. Koteja oli moneen makuun entisöidyistä hirsitaloista hulppeisiin loft-huoneistoihin.

Lopuksi katsojat saivat äänestää tuomareiden valitsemista kymmenestä finalistista suosikkiaan. Eniten katsojaääniä keränneelle on luvassa muhkea voittopotti: 10 000 euroa sisustusrahaa.

suomen kaunein koti
Saanan ja Ollin paritaloksi muutettu vanha hirsikoulu Turussa.  Kuva: MTV3

Harmoninen kokonaisuus kierrättämällä ja kunnostamalla

Aurajoen varrella sijaitseva Saanan ja Ollin koti on 1900-luvun alussa rakennettu vanha koulu, joka on sittemmin remontoitu paritaloksi. 160 neliöisestä asunnosta löytyy makuuhuoneen ja keittiön lisäksi kutsuva eteinen, kaksi tunnelmallista salihuonetta – sekä uniikki tuomarit ja katsojat lumonnut kylpyhuone.

Saana ja Olli ovat luoneet kodistaan persoonallisen ja harmonisen kokonaisuuden hyödyntämällä lähes kaikessa kierrätystä.

”Malliesimerkki siitä, kuinka kierrättämällä, kunnostamalla ja kestävillä ratkaisuilla voidaan saada noin hieno kokonaisuus”, sisustusarkkitehti Tero Pennanen sanoo jaksossa.

suomen kaunein koti 
Kierrätys näkyy kaikkialla Saanan ja Ollin kodissa. Voittajakoti keräsi lähes neljäsosan kaikista kilpailussa annetuista äänistä. Kuva: MTV3

Voittorahoilla hirsisauna

Saana ja Olli kertovat Kotiliedelle voiton olleen iloinen yllätys, sillä kilpailun taso oli kova tällä kaudella.

“Meidän talo on kuitenkin vanha ja kierrätetyillä kalusteilla sisustettu. On hienoa, että meidän näköinen elämäntyyli voitti kilpailun, jossa oli tosi hyvä taso tänä vuonna”, Olli sanoo.

Pariskunnalla on jo tiedossa, mitä voittorahoilla hankitaan: uusi isompi komposti ja pihasauna.

“Hirsinen pihasauna meillä on ollut unelmissa jo koko remontin ajan. Nyt kun saatiin sisätilat valmiiksi ja tällainen mahtava voitto, niin se on sellainen unelma, mikä saadaan nyt toteutettua”, Saana sanoo.

Saana ja Olli haaveilevat saunasta, joka mukailee heidän kotinsakin tyyliä: perinteinen rakennustapa kohtaa modernin elämäntyylin.

“Meillä on kaunis tontti, joten saunan pitäisi myös maastoutua hyvin maisemaan”, Olli sanoo.

kylpyhuone
Erityisesti kodin kylpyhuone jätti vaikutuksen tuomaristoon sekä katsojiin. Kuva: MTV3

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tässä on Suomen kaunein koti 2021! Voiton nappasi kunnostettu kyläkoulu Aurajoen rannalta – näin asukkaat aikovat käyttää palkintorahat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.