Sisustus

Tikkurilan vuoden väri 2024 on lämmin beige ”Nude in Nizza” - värin suunnittelija on suosittu ruotsalaissisustaja Marie Olsson Nylander, joka rakastaa vintagea ja kirpputoreja

Unelmakoti Sisiliassa -sarjastakin tuttu Marie Olsson Nylander ei unohda koskaan ostamiensa kirppisesineiden hintoja tai ostopaikkoja.

Tikkurilan vuoden väri 2024 on auringonkultaaman beige, Nude in Nizzaksi nimetty sävy. Sen on suunnitellut ruotsalainen sisustussuunnittelija Marie Olsson Nylander. Hän on monelle suomalaiselle tuttu Unelmakoti Sisiliassa -tv-sarjasta. 

Olsson Nylander tuli ensimmäiseen suunnittelupalaveriin Tikkurilan kanssa kahden vetolaukun kanssa. Niissä oli erilaisia materiaaleja, lehtileikkeitä ja sävymalleja häntä inspiroineista asioista. Vuoden sävymalliston henkeä alettiin hahmotella näiden perusteella.

Dekon haastattelussa hän puhuu inspiraatiostaan.

Suunnitellessani teen moodboardeja, joissa kankailla on iso rooli.

Marie Olsson Nylander
Tikkurilan Vuoden väri 2024 on lämmin beige. Sävyn nimi on Nude in Nizza. 
Tikkurilan Vuoden väri 2024 on lämmin beige. Sävyn nimi on Nude in Nizza. 

Sisustustyylini on..

sekoitus kaikkea. En rajoita itseäni mihinkään tyyliin, koska maailmassa on niin paljon kaikkea upeaa ja inspiroivaa. Sisustuksissani näkyvät tekemäni matkat eri puolille maailmaa. Parhaita paikkoja ovat aidot, ei turisteille tarkoitetut paikat.

Sekoitan suloisesti kaikkea mahdollista. Jonkin yhden tyylin noudattaminen olisi liian helppoa. Yllätyksellisyys ja persoonallisuus syntyy sekoittamisesta.

Inspiroidun…

Usein kankaista: tekstuureista, kuvioista ja väreistä. Suunnitellessani teen moodboardeja, joissa kankailla on iso rooli. Niiden avulla on hyvä hahmottaa kokonaisuutta.

Parhaat vintagelöytöni teen..

kun kirpputori tai markkinat ovat lopuillaan. Vintage on minulle urheilua. Kun ihmisiä on vähemmän, tarjolla olevat aarteet näkee paremmin. Silloin myyjät ovat myös jo vähän väsyneitä ja valmiita tinkimään.

Aarteeni ovat…

muistissani ikuisesti. Muistan kaikkien vintagelöytöjeni ostohinnan, -paikan ja -tarinan.

Mitä ihmiset eivät tiedä Italian talostamme Palazzo Cirillosta..

On se todellinen, valtava työmäärä, jonka olemme taloon käyttäneet. Hulluinta on, että olen kuullut monesti arveluja, että Ruotsin televisio todellisuudessa osti talon ja maksoi remontin. Välillä en voi uskoa itsekään, että talo on todella meidän! Se on edelleen unelmataloni. Mutta kyllä se on myös paljon vaatinut.

Elämä Italiassa eroaa Ruotsista..

leppoisuudellaan ja hitaudellaan. Huomaan perheenikin tahdin hidastuvan Italiassa. Mikään ei tapahdu kovin nopeasti. Rakastan sitä, että talon ympärillä on elämää ja ihmisiä. Parhaita ovat pienet kaupat. Lähellä on omat liikkeensä juustoille, kekseille, leivoksille, pitsalle ja niin edelleen. Ruoka on iso osa elämää Italiassa, ja syöminen käy välillä työstä. Ruotsissa ollessani kaipaan lämpimiä iltoja Italiasta, jolloin istumme iltaa yhdessä kaikessa rauhassa.

© Janne Danielsson / Sveriges Television Ab

Juttu on julkaistu aiemmin Dekossa 8/23.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tikkurilan vuoden väri 2024 on lämmin beige ”Nude in Nizza” - värin suunnittelija on suosittu ruotsalaissisustaja Marie Olsson Nylander, joka rakastaa vintagea ja kirpputoreja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.