Ihmiset Tilaajille

Haaveiletko maallemuutosta? Tempun tehnyt Mari varoittaa, että puuhaa ainakin riittää

Kaupungissa kasvanut Mari Kurkiniitty oli pitkään maalaiselämästä haaveillut eläinrakas graafikko, joka osti lopulta tilan Inkoosta ja huomasi, ettei mikään tule koskaan valmiiksi.

”Olen kotoisin Helsingistä, mutta koska rakastan eläimiä ja viihdyn luonnossa, olen haaveillut maalle muuttamisesta pienestä pitäen.

Ex-mieheni kanssa löysimme 13 vuotta sitten Inkoosta vanhan kuusiaidan ympäröimän tilan, jossa oli paljon remontoitavaa, mutta näin silmissäni ­heti, ­miltä päärakennus, tiilinavetta ja piian ja rengin tuvat näyttäisivät valmiina.

Remontoitavaa on todella ollut. Aloitimme lapioi­malla hiekkaa kivijalasta ja purkamalla välikaton. Matkalla sattui kaikenlaista. Putkifirma kävi uusimassa putket, ­mutta kun saimme lattiat valmiiksi, liitokset hajosivat ja vesi suihkusi lattioilla.

Muutaman vuoden asumisen jälkeen olen huomannut, että maalla pitää olla valmis tarttumaan kaiken­laisiin asioi­hin aivan eri tavalla kuin kaupungissa.

Jos ei ole kauheasti rahaa, on pakko opetella tekemään itse. Jos jokaiseen pulmaan joutuu kutsumaan ammattilaisen, laskut ovat tuhansia euroja.

Jos maalaistalosta menee sähköt, eivät sammu pelkästään valot

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.