Sisustus Tilaajille

Pieni pala Kurikkaa Iitissä! Koti-ikävä sai Esan ja Mariannen rakentamaan pohjalaistalon Kymenlaaksoon

Kun vanhan maalaistalon sijasta löytyikin täydellinen tontti, Marianne ja Esa päättivät rakentaa hirsitalon itse. Rakennustyyli löytyi Esan­ ­synnyinseudulta, ja niin pala Pohjanmaata asettui Kymenlaaksoon.

Marianne ja Esa Rajala etsivät Iitin ­alueelta vanhaa maalaistaloa pihapiireineen kunnostettavaksi. Kun sopivaa ei löytynyt, ­haave perin­netalon rakentamisesta alkoi kyteä pariskunnan mielessä. Sitten vastaan tuli pieni metsätila läheltä vesistöä ja kyläkeskusta, ja asia ratkesi lopullisesti.

Miten päädyitte pohjalaistaloon?

Marianne & Esa: Talotyyppiä pohtiessamme kävimme hake­massa vanhan tuvan mallia muutamissa iittiläisko­deissa. Ajatus kääntyi kuitenkin pohjalaistyyliseen ratkaisuun, sillä Esa on kotoisin Kurikasta ja kaipuu sinne on ­aina läsnä. Teimme siis täysin oman näköisen ratkaisun ja toimme ikään kuin palan Pohjanmaata Kymenlaaksoon. Valinta sopii hyvin yhteen myös kylän muun rakennuskannan kanssa.

Rajalan perhe viihtyy upeassa talossaan. Kuvasta puuttuvat Auri ja Toivo.
Perinteisen mallinen pohjalaistalo istuu hyvin kymenlaaksolaiseen kylämaisemaan. Metsästä lähtee luontopolku.

Mistä suunnittelu lähti liikkeelle?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.