Voitaikinakierteet
Voitaikinakierteet on vastustamaton herkku, joka on hauska nauttia yhdessä porukalla. Ilmakuivatulla kinkulla käärityt kierteet dipataan sulaan camembert-juustoon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Voitaikinakierteet
- 1 pkt (500 g) esikaulittu ja pakastettu voitaikinalevy
- 1 kiekko (250 g) camembert-juustokiekko
- 1 prk (230 g) viikunahilloa
- 2 pkt (200 g) Serrano-kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa timjamia
- 3 rkl valkoviiniä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten teet voitaikinasta kierteet:
Näin teet voitaikinasta kierteet :
- Sulata voitaikinalevy. Kauli sitä vähän ohuemmaksi pituus ja leveyssuunnassa leivinpaperin päällä.
- Avaa juusto kääreestään. Poista muovikääre ja aseta juusto takaisin puiseen astiaan. Aseta se keskelle kaulittua voitaikinalevyä.
- Levitä viikunahilloa taikinan päälle niin, että koko taikina peittyy hillolla.
- Leikkaa taikinaan noin 2–3 sentin paksuisia viiltoja niin, että juusto jää keskelle.
- Aseta viillon päälle viipale ilmakuivattua kinkkua. Laita kinkkuviipale jokaiseen viiltoon. Ota kiinni viillosta ja kieritä rullalle. Kinkkuviipale jää kierteen sisälle.
- Leikkaa juuston pintaan ristikko. Viipaloi valkosipulinkynnet. Paina valkosipulit juustoon tehtyjen viipaleiden sisään.
- Revi päälle tuoreita yrttejä, lorauta päälle vähän valkoviiniä ja juoksevaa hunajaa.
- Liu’uta pellille ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.
- Revi kierteitä irti ja dippaa ne kuumaan sulaneeseen juustoon.
Vinkki! Juustoruoat kuten fondue sopivat talviseen herkutteluun.
Lue myös Anna.fi: Raclette on helppo juustoruoka, joka sopii seurusteluun
Kuvausvaatteet: Sininen neule American dream/Stockmann stockmann.com.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Voitaikinakierteet