Reseptit
Kiitos

10 pennin piirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 dl piimää
0.8 dl öljyä
3.5 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria tai kanelia
1 l raparperia kuutioina (tai omenaa)
0.5 dl fariinisokeria
(tomusokeria)

Valmistusohje

  1. Paloittele raparperit (tai kuoritut omenat) ja sekoita joukkoon sokeri.
  2. Sekoita piimä ja öljy. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri tai kaneli keskenään ja sekoita piimän joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunipannuun. Levitä raparperipalat päälle.
  4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Leikkaa piirakka neliöiksi, seulo pinnalle vähän tomusokeria ja tarjoa teen, kahvin tai kaakaon kanssa.

Keskustelu

Pitäisiköhän 1. kohdassa lukea fariinisokeri sokerin sijaan? Heitin hämilläni sokerit raparpereihin ja hämmennyin edelleen kun luin myöhemmin että sama sokeri menikin myös taikinaan.

Kommentoi juttua: 10 pennin piirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X