Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Aasialainen uunikana-kasvisviillokki

Luuttomaksi ja nahattomaksi leikatut edul­liset broilerin reisipalat valmis­tuvat kätevästi uunissa. Kun broi­leri on kypsynyt meheväksi, se revitään suikaleik­si sesongin kasvisten kanssa aasialaishen­kisen kastikkeen joukkoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Aasialainen uunikana-kasvisviillokki:

600 g maustamatonta broilerin paistileikettä
2 tl currya
1 tl suolaa
pala inkivääriä
2 valkosipulnkynttä
1 1/2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 prk (400 g) kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Nosta paistileikkeet uunivuokaan ja ripottele pinnalle curry ja suola. Raasta päälle inkivääri ja valkosipulinkynnet. Valuta päälle vesi ja soijakastike. Nosta vuoka uuniin 150 asteeseen 1 1⁄2 tunniksi.

2. Kuori ja leikkaa porkkanat kesäkurpitsan kanssa tikuiksi. Levitä kasvikset broilereiden päälle ja valuta pinnalle kookosmaito. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

3. Nosta vuoka uunista ja revi lihat kahden haarukan avulla viipaleiksi kastikkeen joukkoon. Tarjoile kastike riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Broileri on edullista arkiruokaa:

kanaviillokki

Kanaviillokki

Broileriviillokki

Broileriviillokki

nopea kanakeitto

Nopea kanakeitto

Anna.fi: Broileri-kasviskastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialainen uunikana-kasvisviillokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X