Reseptit
30-60 min
4

Aasialaiset lihapullat

Aasialaiset lihapullat syntyvät porsaan jauhelihasta ja mausteista helposti. Sitruunaruoho, chili, inkivääri ja valkosipulit tuovat meheviin aasialaisiin lihapulliin kaivattua potkua, seesaminsiemenet hauskaa purutuntumaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Aasialaiset lihapullat:

400 g porsaan jauhelihaa
2 kevätsipulinvartta tai nippu ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
1 sitruunaruoho
2-3 rkl hienonnettua korianteria
¼ punainen chili
1 ½ rkl kalakastiketta
ripaus suolaa

Paistamiseen:

rypsiöljyä

Lisäksi:

0.5 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

 

1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön. Laita tehosekoittimeen sipulinvarret, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Poista sitruunaruohosta uloin kerros sekä kuivat päät ja tyvi. Hakkaa veitsellä paloiksi ja lisää tehosekoittimeen. Lisää korianteri ja chili.

2. Aja seos tasaiseksi. Lisää joukkoon jauheliha, kalakastike ja ripaus suolaa. Pyöräytä muutaman kerran, jotta ainekset vain sekoittuvat.

3. Pyörittele seoksesta kostutetuin käsin pieniä lihapullia. Paista lihapullat öljyssä pyöritellen kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Valuta kuumalle pannulla chilikastike ja ravistele pannua, jotta kastike tarttuu kunnolla lihapulliin. Ripottele aasialaisille lihapullille seesaminsiemeniä.

Kokeile myös muita maukkaita lihapullareseptejä:
Sieni-lihapullat
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Kreikkalaiset lihapullat
Ruoka.fi: Turkkilaiset lihapullat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aasialaiset lihapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X