Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Airfryer-munkki

Airfryer-munkki paistetaan kiertoilmakypsentimessä ilman rasvaa. Lopuksi kuuma munkki voidellaan ruskistetulla voilla ja kieritellään sokerissa. Täydellistä!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Airfryer-munkki

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 6 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita

Ruskistettu voi

  • 150 g voita

Koristelu

  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Airfryer-munkki leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna kaksi ja puoli desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi ja liota 25 grammaa tuorehiivaa maitoon. Sekoita joukkoon desilitra sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria sekä teelusikallinen kardemummaa, puoli teelusikallista suolaa ja kananmuna.
  2. Ota kuusi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja. Lisää puolet jauhoista hiljalleen koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaa koneella noin 10 minuuttia, käsin pidempään. Lisää vaivauksen lopussa 50 grammaa pehmeää voita ja loput jauhot. Vaivaa kunnes voi on sekoittunut taikinaan kunnolla. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta.
  3. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi.
  4. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikina noin 11⁄2 cm:n paksuiseksi levyksi yksi osa kerrallaan.
  5. Leikkaa leivinpaperista pyöreitä munkkirinkilän kokoisia pyöreitä paloja pöydälle. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla munkkirinkilän kokoisia paloja ja nosta ne leivinpaperipalan päälle kohoamaan. Tee keskelle reikä pienemmällä muotilla. Muotilla tehdyistä munkeista tulee täydellisen muotoisia.
  6. Anna rinkilöiden kohota liinan alla noin 11⁄2 tuntia. Nosta munkit airfryerin ritiläpohjalle leivinpaperin kanssa varovasti. Riippuen koneen kulhon koosta siihen mahtuu noin neljä munkkia kerrallaan. Paista munkkeja 185 asteessa noin 7 minuuttia.
  7. Tee ruskistettu voi sulattamalla 150 grammaa voita teräskattilassa. Anna voin sulaa kunnolla. Sen jälkeen voi vaahtoutuu ja lähtee ruskistumaan. Sekoittele sitä koko ajan pohjia myöden. Kun voi on vaalean ruskeaa ja tuoksuu herkulliselta siirrä kattila heti pois levyltä ettei voi pala.
  8. Kaada kaksi desilitraa erikoishienoa sokeria laakealle lautaselle. Voitele lämpimät munkit ruskistetulla voilla pullasudilla ja kasta munkit lämpiminä sokeriin. Syö heti.

Vinkki! Tarjoa airfryer-munkki kuuman kaakaon kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2023.

airfryer munkki

Lue myös Anna.fi: Uunissa paistetut sitruunadonitsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Airfryer-munkki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.