Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Aleksanterinleivos

Aleksanterinleivos nimitettiin Helsingissä vuonna 1819 vierailleen arvovieraan, Venäjän keisari Aleksanteri I:n mukaan. Suorakaiteenmuotoisessa klassikkoleivonnaisessa on vadelmahillotäyte ja vaaleanpunainen sokerikuorrutus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Aleksanterinleivos pohja

250 g voita
2 dl tomusokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 keltuaista

Aleksanterinleivos täyte

2 dl vadelmahilloa
Mainos

Aleksanterinleivos kuorrutus

3 1/2 dl tomusokeria
2–3 rkl vettä
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
40 g tummaa suklaata

Koristelu

1-2 rkl nonparelleja

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aleksanterinleivos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X