
Amerikkalaiset pannukakut
Muhkeat amerikkalaiset pannukakut maistuvat kaikille. Tarjoa pannukakut kuumina marjoilla raikastetun hillon ja kermavaahdon tai siirapin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Amerikkalaiset pannukakut:
- 5 dl piimää
- 2 kpl munia
- 2 rkl voisulaa
- tai öljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
Amerikkalaisten pannukakkujen paistamiseen:
- voita
Lisäksi:
- 2 dl vadelmahilloa
- 5 dl mustikoita
- tai vadelmia
- (kermavaahtoa)
- (vaahtera)siirappia
Valmistusohje
Amerikkalaiset pannukakut valmistuvat näin.
- Sekoita munat, piimä ja voisula tai öljy kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne koko ajan sekoitellen, siivilän läpi seuloen piimän joukkoon. Sekoita tasainen taikina.
- Paista paksuhkoja, reilun kokoisia pannukakkuja joko blini- tai ohukaispannulla, myös pienikokoinen paistinpannu käy. Onnistunut amerikkalainen pannukakku on muhkea ja mehevä.
- Tarjoa pannukakut kuumina marjoilla raikastetun hillon ja kermavaahdon tai siirapin kanssa.
Katso myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeakuoriset letut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalaiset pannukakut
Eipä nuo amerikkalaiset pilaa hyviä pannukakkuja kardemummalla. Ja piimä täällä on tuntematon käsite. Maitoa, kuplavettä tai tuoremehua yleensä taikinaan käytetään.
Pilaamiseksi en sita tunnusta, mutta oikeassa olet. Kardemummaa kaytetaan taalla korkeintaan intialaisiin liharuokiin.
Eikös siellä kuitenkin käytetä buttermilkiä ihan yleisesti pannukakuissa? Se on piimän vastine.
Kylla, ja taalla etelassa myos maissileipaan.