Aperol Spritz -appelsiinikiisseli
Aperol Spritz -appelsiinikiisseli on tehty mummon ohjeella perinteisen kiisselin tyyliin, mutta aikuiseen makuun trendikkään juoman aineksista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Aperol Spritz -appelsiinikiisseli
- 6 appelsiinia kalvottomaksi leikattuna
- 2 dl prosecco-kuohuviiniä
- 2 dl Aperolia (italialainen aperitiivijuoma)
- 6 dl tuorepuristettua appelsiinimehua (5 dl + 1 dl)
- 1 tl vaniljajauhetta tai -tahnaa
- 1½ dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
Lisäksi
- 2 dl löysäksi vatkattua vispikermaa
Valmistusohje
Katso videolta, miten Aperol Spritz -appelsiinikiisseli valmistetaan:
Aperol Spritz -appelsiinikiisseli valmistuu helposti näin:
- Leikkaa kuusi appelsiinia kalvottomaksi ja viipaloi hedelmäliha.
- Laita kattilaan prosecco, Aperol, viisi desiä appelsiinimehua, vanilja ja sokeri. Kiehauta kuumaksi. Tiputa lämpöä ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
- Sekoita perunajauhot desiin appelsiinimehua. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta lieden lämpöä ja sekoita kunnes kiisseli sakeutuu. Siirrä kiisseli heti pois levyltä. Jäähdytä.
- Lisää mukaan appelsiinipalat ja sekoita. Ripottele päälle hienoa sokeria, ettei pinnalle muodostu kalvoa.
- Tarjoa kiisseli heti huoneenlämpöisenä löysäksi vatkatun kerman kanssa tai siirrä se kannelliseen astiaan jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä.
Vinkki! Testaa myös tätä ihanaa appelsiinikuivakakkua.
Lue myös Anna.fi: Appelsiini maustaa myös kaurapuuron.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aperol Spritz -appelsiinikiisseli