Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aperol Spritz -appelsiinikiisseli

Aperol Spritz -appelsiinikiisseli on tehty mummon ohjeella perinteisen kiisselin tyyliin, mutta aikuiseen makuun trendikkään juoman aineksista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Aperol Spritz -appelsiinikiisseli

  • 6 appelsiinia kalvottomaksi leikattuna
  • 2 dl prosecco-kuohuviiniä
  • 2 dl Aperolia (italialainen aperitiivijuoma)
  • 6 dl tuorepuristettua appelsiinimehua (5 dl + 1 dl)
  • 1 tl vaniljajauhetta tai -tahnaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria

Lisäksi

  • 2 dl löysäksi vatkattua vispikermaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten Aperol Spritz -appelsiinikiisseli valmistetaan:

Aperol Spritz -appelsiinikiisseli valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa kuusi appelsiinia kalvottomaksi ja viipaloi hedelmäliha.
  2. Laita kattilaan prosecco, Aperol, viisi desiä appelsiinimehua, vanilja ja sokeri. Kiehauta kuumaksi. Tiputa lämpöä ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
  3. Sekoita perunajauhot desiin appelsiinimehua. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta lieden lämpöä ja sekoita kunnes kiisseli sakeutuu. Siirrä kiisseli heti pois levyltä. Jäähdytä.
  4. Lisää mukaan appelsiinipalat ja sekoita. Ripottele päälle hienoa sokeria, ettei pinnalle muodostu kalvoa.
  5. Tarjoa kiisseli heti huoneenlämpöisenä löysäksi vatkatun kerman kanssa tai siirrä se kannelliseen astiaan jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä.

Vinkki! Testaa myös tätä ihanaa appelsiinikuivakakkua.

Aperol Spritz -appelsiinikiisseli
Aperol Spritz -appelsiinikiisseli on mummin vanha ohje päivitettynä trendikkääksi jälkiruoaksi aikuiseen makuun. © Pia Inberg

Lue myös Anna.fi: Appelsiini maustaa myös kaurapuuron.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aperol Spritz -appelsiinikiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.