Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista

Helppo aprikoosihillo tehdään kuivatuista hedelmistä ja se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle. Jännittävä maku tulee italialaisesta Vin Santo -viinistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista:

  • 300 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 dl hillosokeria
  • ½ dl Vin Santo -jälkiruokaviiniä

Valmistusohje

1. Pilko 300 grammaa kuivattuja aprikooseja ja keitä niitä sekä kahta desilitraa hillosokeria noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

2. Lisää puoli desilitraa Vin Santo -jälkiruokaviiniä ja kuumenna nopeasti.

3. Purkita puhtaisiin hillopurkkeihin ja pidä yön yli kylmässä. Tarjoile paahtoleivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Tarjoa hilloa aamiaispöydässä ja brunssilla – maistuisiko pekonihillo vai suositko klassikoita?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosihillo kuivatuista aprikooseista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.