Reseptit

Aprikoosikompotti

Ainekset

  • 2 kg aprikooseja tai persikoita
  • 6 dl vettä
  • 500 g (noin 6 dl) sokeria
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • (1 dl sitrus- tai mantelilikööriä)

Valmistusohje

Aprikoosikompotti

1. Kalttaa aprikoosit eli kasta ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja poista kuori. Halkaise kuoritut hedelmät ja poista kivi.

2. Kiehauta vesi, sokeri ja ruokosokeri. Lisää joukkoon muutama aprikoosin kivi antamaan karvasmantelin makua. Lisää sitruunamehu ja aprikoosin puolikkaat. Kiehauta ja lisää alkoholi.

3. Nostele aprikoosit reikäkauhalla tölkkeihin ja kaada liemi päälle. Tarjoa esimerkiksi hedelmäsalaatissa tai jälkiruokana vaikkapa kermahyytelön tai jäätelön kanssa.

Ohjeella valmistat noin 2 kg kompottia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosikompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.