Avokadotahna

Avokadotahna 

30
min
10 annosta
alle 30 min
Avokadotahnalla päällystetyt leivät sopivat kevätjuhlien noutopöytään. Voit laittaa tahnat kulhoihin ja jokainen voi itse sipaista tahnaa tuoreelle leivälle tai tee leivät valmiiksi juuri ennen vieraiden tuloa.

Ainekset

4 avokadoa
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 tlk (à 390 g) säilykeartisokansydämiä
1 tl suolaa
1/4 tl cayennenpippuria

Valmistusohje

1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisukset sauvasekoittimen kulhoon.

2. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Valuta artisokansydämet, leikkaa pienemmiksi ja lisää kulhoon. Soseuta karkeaksi tahnaksi.

3. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Anna maustua kylmässä 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Maista myös näitä tahnoja:

herne-avokadolevite

Herne-avokadolevite

bataatti-guacamoletoastit

Bataatti-guacamole-leipäset

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Avokado-vuohenjuustotahna