Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ballerinakeksit

Ballerinakeksit yhdistävät vaalean ja tumman keksitaikinan sekä samettisen suklaaganachetäytteen

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
40 annosta

Ainekset

Ballerinakeksit

  • 200 g pehmeää voita
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Suklaaganachetäyte

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl glukoosisiirappia

Valmistusohje

Ballerinakeksit valmistuvat helposti näin:

1. Valmista ensin suklaaganache. Rouhi 150 grammaa tummaa suklaata ja nosta kulhoon. Kiehauta kattilassa desilitra kuohukermaa ja ruokalusikallinen glukoosisiirappia. Valuta suklaan päälle. Anna seisoa sekoittamatta minuutin ajan. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on kiiltävää ja tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin neljäksi tunniksi tai kunnes seos on koostumukseltaan levitettävää.

2. Vaahdota 200 grammaa pehmeää voita ja puolitoista desilitraa tomusokeria keskenään. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Sekoita neljä ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen leivinjauhetta ja teelusikallinen vaniljasokeria keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita pienessä kulhossa kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta ja kaksi ruokalusikallista vettä tasaiseksi. Lisää kaakaoseos toiseen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikinat omiin pakastepusseihin ja painele litteäksi. Sulje pussit ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään tunnin ajan tai yön yli.

4. Kauli taikinat ohuiksi levyiksi ja painele samankokoisia pipareita haluamallasi muotilla. Paina halutessasi toiseen reikä pienemmällä muotilla, jotta täyte näkyy päältä.

5. Paista piparit 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta jäähtymään leivinpaperin avulla ritilän päälle.

6. Nosta yksi tumma ja yksi vaalea jäähtynyt keksi yhteen ja levitä väliin suklaaganachea. Säilytä ballerinakeksit ilmatiiviissä rasiassa kylmässä tarjoiluun saakka.

Vinkki! Leivo tarjolle erilaisia keksejä. Kokeile vaikkapa nutella-suklaakeksejä.

ballerinakeksit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Suklaa-maapähkinätäytekeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ballerinakeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.