Banaani-kookoskakku
Gluteeniton banaani-kookoskakku saa makua valkosuklaasta. Kakun viimeistelee kookoshiutaleilla maustettu kermavaahto, jonka päälle voi lisätä valkosuklaalastuja ja kookoslastuja tai -hiutaleita.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton banaani-kookoskakku:
- noin 180 g (2 pientä) banaania
- 100 g voita
- 150 g valkosuklaata
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl kookossokeria
- 100 g (2 dl) mantelijauhetta
- 40 g (1 dl) kookosjauhoa
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitallinen vaniljajauhetta
Valmistusohje
Gluteeniton banaani-kookoskakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele vuoka ja leivitä gluteenittomalla korppujauholla tai kookoshiutaleilla.
2. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi. Sulata valkosuklaa kuumassa voissa.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi-valkosuklaaseos banaanisoseeseen ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita banaaniseos varovasti munasokerivaahtoon.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, suojaa leivinpaperilla.
5. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin irrotat sen vuoasta.
6. Koska banaani-kookoskakku on itsessään makea, vaahdotettu, makeuttamaton kermavaahto (kookoshiutaleilla maustettuna) riittää koristeeksi. Voit kakun lisätä pinnalle myös valkosuklaalastuja ja kookoslastuja- tai hiutaleita.
Ohje: Jaana Väänänen, Tampere
Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaani-kookoskakku