Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-taateliraakakakku

Ilman uunia, maitoa, valkoista sokeria ja vehnää syntyy joulun herkullisin raakakakku. Siinä maistuu banaanin ja taatelin suussa sulava yhdistelmä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Banaani-taateliraakakakku:

  • 3 dl pekaanipähkinöitä
  • 8 puolikuivattua taatelia
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:

  • 3 dl liotettuja cashew- pähkinöitä
  • 2 kypsää banaania
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • ½ dl agavesiirappia
  • ½ dl sulatettua kookosöljyä
  • 1 tl piparkakkumaustetta

TAATELITRYFFELIT:

  • 14 puolikuivattua taatelia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 tl vettä

TRYFFELEIDEN PINNALLE:

  • raakakaakaojauhetta tai lakritsijauhetta

Valmistusohje

Banaani-taateliraakakakku tehdään helposti näin:

1. Liota ensin täytteen cashewpähkinöitä 1–2 tuntia. Valmista pohja. Poista taateleista mahdolliset siemenet. Nosta kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeaksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (20–22 cm).

2. Valmista täyte. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha muutama minuutti, kunnes seos on sileää. Kaavi välillä lusikalla reunoja, jotta saat koko massan soseutumaan tasaiseksi. Valuta täyte pohjan päälle ja nosta kakku pakkaseen muutamaksi tunniksi.

3. Poista taateleista mahdolliset siemenet. Nosta kaikki tryffeleiden ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeaksi. Nosta ruokalusikallisen kokoinen nokare ja pyörittele käsin pieniksi palloiksi. Pyörittele pallot lopuksi kaakao- tai lakritsijauheessa. Siivilöi loppu jauhe kakun pinnalle. Koristele kakku tryffeleillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Maista myös näitä raakaleivonnaisia:

Raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku

luumupiirakka ilman uunia

Luumupiirakka ilman uunia

jaffa_raakakakku

Jaffa-raakakakku

Ruoka.fi: Raaka suklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-taateliraakakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.