Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaanipannukakku

Banaanipannukakku on herkku koko perheen mieleen. Se syntyy banaaneista, suklaasta ja vaniljarahkasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Banaanipannukakku

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 250 g vaniljarahkaa
  • 2 banaania
  • 1 dl tummasuklaahippuja
  • 50 g voita

Lisäksi

  • 4 dl jäätelöä

Valmistusohje

Banaanipannukakku valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, neljä ruokalusikallista sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, teelusikallinen leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa keskenään. Ota kaksi kananmunaa. Erottele kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää kuivien aineiden joukkoon kaksi desilitraa maitoa, purkki eli 250 grammaa vaniljarahkaa ja keltuaiset. Muussaa yksi banaani ja lisää taikinaan. Sekoita ainekset huolella. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto lopuksi taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Anna turvota jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Viipaloi yksi banaani. Vuoraa leivinpaperilla pieni uunipelti tai vuoka (25 cm x 32 cm). Sulata 50 grammaa voita pannun päällä uunissa niin, että voi hieman ruskistuu.
  3. Valuta taikina vuokaan ja nostele pinnalle banaaniviipaleet ja desilitra suklaahippuja. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  4. Anna pannarin jäähtyä hetkisen ennen tarjoilua. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa banaanipannukakku jäätelön tai mantelipehmiksen kanssa.
banaanipannukakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2023.

Lue myös Anna.fi: Persimonpannukakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaanipannukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.