Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vohvelitaikina

Vohvelitaikina on ihan yhtä helppo tehdä kuin perinteinen lettutaikinakin. Tällä ohjeella paistat ihanan rapsakat vohvelit, jotka taipuvat pienellä vaivalla niin makeaan kuin suolaiseenkin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vohvelitaikina

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • (2 rkl sokeria)
  • (1 tl vaniljasokeria)
  • 2 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vohvelitaikina valmistuu helposti näin:

  1. Vatkaa kahden kananmunan rakenne rikki. Lisää munien joukkoon neljä desilitraa maitoa.
  2. Sekoita puoli teelusikallista leivinjauhetta ja kolme desilitraa vehnäjauhoja. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää puoli teelusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja halutessasi kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 
  3. Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. 

Vinkki! Tarjoa vohvelit kuumina suolaisina esimerkiksi blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.

vohvelitaikina

Lue myös Anna.fi: Näin helposti teet herkullisen vegaanisen vohvelitaikinan.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.