Vohvelitaikina
Vohvelitaikina on ihan yhtä helppo tehdä kuin perinteinen lettutaikinakin. Tällä ohjeella paistat ihanan rapsakat vohvelit, jotka taipuvat pienellä vaivalla niin makeaan kuin suolaiseenkin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vohvelitaikina
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- (2 rkl sokeria)
- (1 tl vaniljasokeria)
- 2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vohvelitaikina valmistuu helposti näin:
- Vatkaa kahden kananmunan rakenne rikki. Lisää munien joukkoon neljä desilitraa maitoa.
- Sekoita puoli teelusikallista leivinjauhetta ja kolme desilitraa vehnäjauhoja. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää puoli teelusikallista suolaa ja kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja halutessasi kaksi ruokalusikallista sokeria sekä teelusikallinen vaniljasokeria. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat rypsiöljyllä. Paista vohvelitaikina vohveliraudalla ohuiksi vohveleiksi. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa vohvelit kuumina suolaisina esimerkiksi blinitäytteen kera tai makeina vaniljajäätelön, marjojen tai hillon kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin helposti teet herkullisen vegaanisen vohvelitaikinan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vohvelitaikina