Rahkavohvelit
Rahkavohvelit ovat terveellisempiä ja proteiinipitoisempia kuin makeat vohvelit. Paista vohvelit vaikkapa väli- tai iltapalaksi ja nauti tuoreiden marjojen kanssa. Tästä ohjeesta saat yhteensä kahdeksan rahkavohvelia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Rahkavohvelit
- 1 prk (259 g) maustamatonta maitorahkaa
- 1½ dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 50 g voita
Päälle
- 200 g tuoreita mustikoita
- 1 banaani viipaleina
Valmistusohje
Katso videolta, miten rahkavohvelit valmistetaan:
Rahkavohvelit valmistuvat helposti näin:
- Sekoita kulhossa maitorahka, maito ja kananmunat yhteen tasaiseksi.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Kaada jauhoseos maitoseokseen vähitellen, samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.
- Sulata voi kattilassa liedellä tai matalalla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää sula voi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Kytke vohvelirauta päälle ja odota, että se kuumenee. Laita kuumalle vohveliraudalle pieni nokare voita ja pieni kauhallinen taikinaa. Paista vohveliraudan tehosta riippuen noin pari minuuttia, kunnes vohvelit ovat kullanruskeita.
- Nauti rahkavohvelit lämpiminä esimerkiksi tuoreiden marjojen, banaaniviipaleiden tai appelsiinimarmeladin kanssa. Voit myös syödä rahkavohvelit kylminä.
Vinkki! Nautiskele rahkavohvelit itse tehdyn appelsiinimarmeladin, mansikka-appelsiinihillon tai vaikka puolukka-appelsiinimarmeladin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Poimi ideat suolaisten vohveleiden herkkutäytteisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rahkavohvelit