Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rahkavohvelit

Rahkavohvelit ovat terveellisempiä ja proteiinipitoisempia kuin makeat vohvelit. Paista vohvelit vaikkapa väli- tai iltapalaksi ja nauti tuoreiden marjojen kanssa. Tästä ohjeesta saat yhteensä kahdeksan rahkavohvelia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Rahkavohvelit

  • 1 prk (259 g) maustamatonta maitorahkaa
  • 1½ dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 50 g voita

Päälle

  • 200 g tuoreita mustikoita
  • 1 banaani viipaleina

Valmistusohje

Katso videolta, miten rahkavohvelit valmistetaan:

Rahkavohvelit valmistuvat helposti näin:

  1. Sekoita kulhossa maitorahka, maito ja kananmunat yhteen tasaiseksi.
  2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
  3. Kaada jauhoseos maitoseokseen vähitellen, samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Sulata voi kattilassa liedellä tai matalalla lämmöllä mikroaaltouunissa. Lisää sula voi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kytke vohvelirauta päälle ja odota, että se kuumenee. Laita kuumalle vohveliraudalle pieni nokare voita ja pieni kauhallinen taikinaa. Paista vohveliraudan tehosta riippuen noin pari minuuttia, kunnes vohvelit ovat kullanruskeita.
  6. Nauti rahkavohvelit lämpiminä esimerkiksi tuoreiden marjojen, banaaniviipaleiden tai appelsiinimarmeladin kanssa. Voit myös syödä rahkavohvelit kylminä.

Vinkki! Nautiskele rahkavohvelit itse tehdyn appelsiinimarmeladin, mansikka-appelsiinihillon tai vaikka puolukka-appelsiinimarmeladin kanssa.

Rahkavohvelit.
Rahkavohvelit ovat terveellisempiä ja proteiinipitoisempia kuin makeat vohvelit. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Poimi ideat suolaisten vohveleiden herkkutäytteisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rahkavohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.