Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blinipannukakku

Blinipannukakku on helppo ja kärytön tapa tarjota blinejä isolle joukolle herkkusuita. Juhlava pannari maistu mädin ja smetanan kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Blinipannukakku

  • 4 dl täysmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 50 g ruskistettua voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl olutta

Pinnalle

  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tilliä
  • 120 g smetanaa
  • 150 g mätiä

Valmistusohje

Blinipannukakku valmistuu helposti näin:

  1. Kuumenna neljä desilitraa täysmaitoa kädenlämpöi­seksi. Liota 25 grammaa tuorehiivaa joukkoon. Yhdistä kolme desilitraa tattarijauhoja, desilitra vehnäjauhoja, teelusikallinen suolaa ja teelusikallinen sokeria ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan käydä ja turvota huoneen­ lämmössä noin kaksi tuntia.
  2. Laita 50 grammaa voita kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä niin, että voi rus­kistuu kevyesti meripihkan keltai­seksi ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Kaada voi kulhoon.
  3. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipeltiin. Ota kaksi kananmunaa. Erottele munan keltu­aiset ja valkuaiset. Sekoita pannari­taikinaan keltuaiset, desilitra olutta ja puolet ruskistetusta voista. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taiki­naan.
  4. Kaada taikina pellille. Paista blinipannari 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea. Sivele loppu voi kuu­man blinipannarin pinnalle.
  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna ruukku tilliä. Lusikoi pannarin pinnalle purkki smetanaa ja purkki mätiä. Koris­tele blinipannukakku sipulirenkailla ja tillillä.

Vinkki! Blinipannukakun kanssa maistuu myös sienistä ja mädistä sekoitettu blinitäyte.

blinipannukakku

Blinipannukakku-ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.

Lue myös Anna.fi: Herkkublinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blinipannukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.