Blinipannukakku
Blinipannukakku on helppo ja kärytön tapa tarjota blinejä isolle joukolle herkkusuita. Juhlava pannari maistu mädin ja smetanan kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Blinipannukakku
- 4 dl täysmaitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 3 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 50 g ruskistettua voita
- 2 kananmunaa
- 1 dl olutta
Pinnalle
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tilliä
- 120 g smetanaa
- 150 g mätiä
Valmistusohje
Blinipannukakku valmistuu helposti näin:
- Kuumenna neljä desilitraa täysmaitoa kädenlämpöiseksi. Liota 25 grammaa tuorehiivaa joukkoon. Yhdistä kolme desilitraa tattarijauhoja, desilitra vehnäjauhoja, teelusikallinen suolaa ja teelusikallinen sokeria ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan käydä ja turvota huoneen lämmössä noin kaksi tuntia.
- Laita 50 grammaa voita kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä niin, että voi ruskistuu kevyesti meripihkan keltaiseksi ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Kaada voi kulhoon.
- Laita leivinpaperi reunalliseen uunipeltiin. Ota kaksi kananmunaa. Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita pannaritaikinaan keltuaiset, desilitra olutta ja puolet ruskistetusta voista. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
- Kaada taikina pellille. Paista blinipannari 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pannukakku on kullanruskea. Sivele loppu voi kuuman blinipannarin pinnalle.
- Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna ruukku tilliä. Lusikoi pannarin pinnalle purkki smetanaa ja purkki mätiä. Koristele blinipannukakku sipulirenkailla ja tillillä.
Vinkki! Blinipannukakun kanssa maistuu myös sienistä ja mädistä sekoitettu blinitäyte.
Blinipannukakku-ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.
Lue myös Anna.fi: Herkkublinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blinipannukakku