Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikablinit vohveliraudalla

Pikablinit vohveliraudalla valmistuvat nopeasti, sillä taikinan ei tarvitse levätä yön yli. Vohveliraudalla blinien paistaminen sujuu ilman hellan ääressä hikoilua. Tarjoa blinitikut kaviartin eli vegaanisen mädin sekä misolla maustetun punajuurimoussen ja merileväporkkalan kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pikablinit vohveliraudalla

  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen

  • 50 g voita

Täytteet

  • 200 g porkkalaa
  • 4 dl punajuurimoussea
  • 200 g kaviarttia eli merilevämätiä
  • 2 dl ruokafraichea

Valmistusohje

Pikablinit vohveliraudalla valmistuvat helposti näin:

1. Sekoita kaksi desilitraa kermaviiliä, yksi kananmuna ja ruokalusikallinen voisulaa. Yhdistä kuivat aineet eli desilitra vehnäjauhoja, desilitra tattarijauhoja, 1/4 teelusikallinen ruokasoodaa sekä teelusikallinen suolaa ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita kevyesti.

2. Paista pikablinit vohveliraudalla, jonka koloihin on sulatettu yhteensä 50 grammaa voita. Tarjoa pikablinit kuumina haluamiesi täytteiden, kuten punajuurimoussen ja porkkalan kanssa.

Vinkki! Kuvan blinit ovat paistettu belgialaisella vohveliraudalla. Se tekee taikinaan syvemmät kuopat kuin perinteinen vohvelirauta. Blinit ovat leikattu tikuiksi paistamisen jälkeen.

pikablinit vohveliraudalla

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Blinipannari


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikablinit vohveliraudalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.