Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blinitaikina

Blinitaikina saa tyypillisen makunsa tattarijauhoista ja yön yli tekeytymisestä. Vodka tuo maukkautta taikinaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Blinitaikina

  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 4 dl täysmaitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 2 rkl smetanaa
  • ½ dl vodkaa

Paistamiseen

  • 50 g kirkastettua voita

Valmistusohje

Blinitaikina valmistuu helposti näin:

1. Liuota 25 grammaa tuorehiivaa puoleentoista desilitraan kädenlämpöistä vettä. Anna seistä 15 minuuttia. Lisää kaksi desilitraa haaleaa täysmaitoa, desilitra vehnäjauhoja ja puolitoista desilitraa tattarijauhoja, teelusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista suolaa. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä neljä tuntia.

blinitaikina vaihe1

2. Erottele kaksi keltuaista ja valkuaista. Sulata kaksi ruokalusikallista voita.

blinitaikina vaihe2

3. Sekoita taikinaan loppu eli kaksi desilitraa täysmaitoa kädenlämpöisenä ja loput eli kaksi desilitraa vehnäjauhoja, keltuaiset, voisula, kaksi ruokalusikallista smetanaa ja puoli desilitraa vodkaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

blinitaikina vaihe3

4. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinan varovasti nostellen, älä vatkaa. Valmis blinitaikina muistuttaa paksua smetanaa. Anna taikinan seistä yön yli. Taikinaa ei saa sekoittaa ennen paistamasta!

5. Laita 50 grammaa voita kattilaan ja sulata niin, että hera painuu pohjaan, älä sekoita voita vaan valuta kirkas voi kulhoon.

6. Ota taikina viileästä tunti ennen paistamista. Älä sekoita taikinaa. Paista taikinasta reilusti voidel­lulla blinipannulla miedohkolla lämmöllä paksuja, rapeita blinejä. Käännä blinejä useamman kerran paistamisen aikana ja sivele samalla paistopinnalle vielä vähän lisää voita, jotta saat rapean paistopin­nan.

Vinkki! Tarjoili blinit esimerkiksi mätimoussen kera.

blinitaikina

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.

Lue myös Anna.fi: Venäläiset blinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blinitaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.