Gluteenittomat blinit
Herkulliset ja kuohkeat, luonnollisesti gluteenittomat blinit syntyvät tattarijauhoista. Ne sopivat kaikille, myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Paista nämä herkut voissa ja tarjoa erilaisten täytteiden kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteenittomat blinit:
- 3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
- 15 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
Valmistusohje
- Lämmitä bulgarianjogurttia tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
- Kohota taikinaa joko jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
- Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola, keltuainen ja viimeiseksi vaahdoksi vatkattu valkuainen. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei menetä kuohkeuttaan.
- Paista taikinasta lettupannulla voissa paksuja blinejä.
- Tarjoa lämpimät blinit esimerkiksi smetanan, hunajan, suolakurkkujen, mädin, sipulin ja graavilohen.
Katso myös: Ravunpyrstökaviaari
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat blinit
Kiitos!