Reseptit
16
Kiitos

Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Suositun brownien vaalea sisar on valkosuklaasta valmistettu blondie. Tässä leivonnaisessa valkosuklaa saa makuparin vadelmista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vadelma-valkosuklaablondiet:

200 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g valkosuklaata
1 pss (200 g) pakastevadelmia

Koristeluun

1 pss (100 g) valkosuklaanmakuinen kuorrute (Dr. Oetker)

Valmistusohje

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, joka välissä hyvin vatkaten.

2. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja jäiset vadelmat. Sekoita nopeasti.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 20 cm). Paista uunissa 175 asteessa noin 25–35 minuuttia. Leivokset saavat jäädä keskeltä tahmeiksi. Älä paista kuivaksi.

4. Koristele leivokset valkosuklaakuorrutteella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Myös nämä blondiet ja browniet hurmaavat herkkusuun:

blondiet

Blondiet

brownie-palat

Brownie-palat

Appelsiini-suklaabrowniet

Appelsiini-suklaabrowniet

Ruoka.fi: Karpalopalat

Keskustelu

20x20cm vuoassa 35 minuutin jälkeen taikina oli keskeltä täysin raakaa. Ei siis sellaista tahmeaa mitä brownie-/blondietaikinan kuuluu olla vaan ihan kypsentämätöntä.

Kommentoi juttua: Blondies-leivokset vadelmasta ja valkosuklaasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X