
Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl
Nyhtökaura on kevään hypetetyin ruokajuttu. Blonditiinan keittiössä se yhdistettiin toiseen ruokatrendiin, eli kulhoruokaan. Syntyi itämaisittain maustettu Pulled Oats Bowl eli nyhtökaurakulho.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl
- 250 g maustamatonta nyhtökauraa
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 ½ dl Pad Thai - vokkikastiketta
- ½-1 tl Sriracha-chilikastiketta
Lisäksi
- 3 dl villiriisiä
- vettä, suolaa
- 1 pussi itämaista salaattisekoitusta
- (oliiviöljyä)
- (balsamicoa)
- 4 retiisiä
- kurkkuviipaleita
- (mustia seesaminsiemeniä)
Valmistusohje
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä mausteita hetki. Lisää pannulle nyhtökaura ja kypsennä sitä käännellen pari, kolme minuuttia. Lisää vokkikastike ja lisää tulisuutta Sriracha-kastikkeella makusi mukaan.
- Jaa keitetty riisi ja maustettu nyhtökauraseos neljään aamiaiskulhoon.
- Pyöräytä salaattisekoitus halutessasi öljy-balsamicoseoksessa ja nostele kauniisti päällimmäiseksi kulhoon. Koristele annokset retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä halutessasi vielä mustilla seesaminsiemenillä.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään puutarhurin nyhtökaura-kasvispelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blonditiinan nyhtökaurakulho eli Pulled Oats Bowl