
Bostonkakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
- mustikkapiirakan taikinaa
täyte:
- 50 g voita tai margariinia
- 2 tl kardemummaa
- 4 rkl sokeria
- 150 g mantelimassaa
voitelu:
- 1 kananmuna
- raesokeria tai mantelirouhetta
Valmistusohje
- Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä taikinalevylle ohut kerros voita tai margariinia. Ripottele mausteeksi kardemummaa, sokeria ja mantelimassaa tai mantelimassan asemesta jauhettua mantelia. Kiedo levy rullaksi ja leikkaa noin 3 cm paksuiksi paloiksi. Aseta viipaleet voideltuun vuokaan kauniimpi leikkauspinta ylöspäin.
- Anna leivonnaisen kohota 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja sirottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta.
- Paista noin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja pienennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10-20 minuuttia, kunnes bostonkakku on kypsä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bostonkakku