Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Bostonkakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
mustikkapiirakan taikinaa

täyte:

50 g voita tai margariinia
2 tl kardemummaa
4 rkl sokeria
150 g mantelimassaa

voitelu:

1 kananmuna
raesokeria tai mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä taikinalevylle ohut kerros voita tai margariinia. Ripottele mausteeksi kardemummaa, sokeria ja mantelimassaa tai mantelimassan asemesta jauhettua mantelia. Kiedo levy rullaksi ja leikkaa noin 3 cm paksuiksi paloiksi. Aseta viipaleet voideltuun vuokaan kauniimpi leikkauspinta ylöspäin.
  2. Anna leivonnaisen kohota 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja sirottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta.
  3. Paista noin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja pienennä sitten lämpöä 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä 10-20 minuuttia, kunnes bostonkakku on kypsä.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bostonkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X