
Bourride (provencelainen kalakeitto)
Bourride on perinteinen ranskalainen kalakeitto, joka saa hienostuneen makunsa raikkaasta fenkolista, tuoreista yrteistä ja valkosipulista. Keitto tarjotaan tavallisesti tuhdisti valkosipulilta maistuvan aiolin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Bourride eli provencelainen kalakeitto
- 800 g nyljettyä madetta
- ½ dl oliiviöljyä
- 3-4 kiinteälajikkeista perunaa
- 1 keskikokoinen fenkoli
- 2 salottisipulia
- 1 purjo
- 1 solo-valkosipulikynsi
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 8 dl vettä
- 2/3 dl hummerifondia
- ½ tuoretta punaista chiliä
- 1 laakerinlehti
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sokeria
- ½ dl silputtua basilikaa
- ½ dl silputtua lehtipersiljaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria myllystä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bourride (provencelainen kalakeitto)