Reseptit
yli 60 min
6

Briossit

Leivo briossisämpylät pakastimeen jo etukäteen odottamaan viikonlopun brunssia. Mehevien briossien salaisuuksia ovat voi ja kananmunat. Pehmeät sämpylät maistuvat sekä suolaisella että makealla täytteellä. Kokeile myös aamiaisella hillon kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Briossit:

1 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Voiteluun:

1 kananmuna
unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenläm­pöön. Sen pitää olla täysin pehmeää, kun aloitat leipomisen.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota nesteeseen hiiva ja hunaja. Se­ koita joukkoon kananmunat ja vatkaa hetki esimerkiksi haarukalla, jotta munien rakenne rikkoutuu.

3. Sekoita suola jauhoihin. Lisää jau­hot erissä ja sekoita loppuvaiheessa voi nokareina mukaan. Vaivaa taiki­naa yleiskoneella noin 10–15 minuutin ajan. Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa, ja se irtoaa kulhon reunoista. Taikinan voi nostaa jääkaappiin yöksi ja paistaa briossit vasta aamulla. Suojaa kulho kelmulla tai kannella.

4. Kumoa taikina jauhotetulle leivin­ alustalle. Vaivaa taikinaa hieman ja jaa se kuuteen osaan. Pyörittele pyö­reiksi sämpylöiksi ja nosta ne kohoa­maan leivinpaperin päälle uunipel­lille. Suojaa briossit leivinliinalla ja anna kohota puolisen tuntia.

5. Voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Briossit voi myös pakastaa. Parhailta ne maistuvat välipäivien brunssilla lämpiminä.

Vinkki: Voit käyttää briossin täytteeksi jääkaapista löytyvät kinkut ja muut leikkeleet. Tarjoile briossit esimerkiksi kinkkusiivun, uppomunan ja hollandaisekastikkeen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Mehevät ja maukkaat briossisämpylät leivot myös näillä ohjeilla:

kanaburgeri ja briossisämpylä

Briossitaikina

briossit

Briossit

parmesaanibriossit

Parmesaanijuustobriossit

Anna.fi: Seesamibriossileipä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Briossit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X