broileripiirakka
Reseptit
30-60 min
15
Kiitos

Broileripiirakka

Broileripiirakka on ruokaisa tarjottava kahvipöytään tai illanistujaisiin. Välimerellisen piirakan viimeistelevät pinnalle nostettavat herkulliset höysteet, feta-tai salaattijuusto, oliivit ja rucola. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broileripiirakan pohja

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa

Broileripiirakan täyte

noin 500 g broilerinfileetä
1 rkl öljyä
1 tl grillausmaustetta
1 tl suolaa
1 prk (290/160 g) latva-artisokkaa öljyssä
2 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g emmentaljuustoraastetta
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa

Broileripiirakan pinnalle

1 ruukku rucolaa
1 prk (noin 180 g) salaattijuustokuutioita öljyssä
½ prk (465/360 g) punaisia, kuorittuja ja paahdettuja paprikoita
2 dl kivettömiä oliiveja

Keskustelu

voiko pakastaa tai tehdä pari päivää aikaisemmin jääkaappiin? kestääkö piirakka ja maistuuko vielä hyvälle?

Hei! Piirakat ovat parhaimmillaan juuri uunista nostettuina ja hieman jäähtyneinä. Juhlia varten ne voi hyvin tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ja halutessaan lämmittää hiukan ennen tarjoamista. Pakastamista en suosittele, sillä piirakan rakenne voi kärsiä. Tässä broileripiirakassa on aineksia (esim. artisokat), joille ei suositella pakastamista. Päälle tulevat rucolat ja muut koristeet kannattaa lisätä piirakan pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kommentoi juttua: Broileripiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X