Reseptit
yli 60 min
10

Chili-suklaakakku

Chili ja suklaa sopivat ihanasti yhteen. Tuoreilla marjoilla, kermavaahdolla ja pistaasirouheella tuhti chili-suklaakakku taipuu myös kesäiseen kahvipöytään tai vaikka piknikille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Chili-suklaakakku:

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl chilijauhetta
100 g tummaa suklaata (70 %)
3 kananmunaa

Tarjolle:

kermavaahtoa
tuoreita vadelmia
pistaasia rouhittuna

Koristeluun:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa 200 g pehmeää voita, 2 dl sokeria sekä 1 dl fariinisokeria vaaleaksi vaahdoksi.

2. Yhdistä 1 1⁄2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 3 rkl kaakaojauhetta sekä 2 tl chilijauhetta ja lisää ne siivilän läpi taikinaan.

3. Sulata 100 g paloiteltua tummaa suklaata mikrossa miedolla teholla. Lisää sula suklaa varovasti taikinaan. Lisää 3 kananmunaa varovasti sekoittaen.

4. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (20–22 cm).

5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 35–45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen irrotusta.

6. Tarjoa lisänä löysäksi vaahdotettua kermavaahtoa, vadelmia ja rouhittua pistaasia. Koristele kakun pinta halutessasi tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/19.

Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

Keskustelu

Ohjeen aineksista puuttuu kaakaojauhe ja chilijauhe, löytyy kyllä valmistusohjeesta. Tätä kyllä täytynee testata, voi olla maittavaa.

Olen tehnyt tätä kakkua monta vuotta. Ystävät joskus marmattavat että miksi tässä ei maistu chili voimakkaampana. On hyvää…suosittelen.

Kommentoi juttua: Chili-suklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X