Reseptit

Churrot

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 tl suolaa
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 1 rkl kanelisokeria
  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 muna
  • 4 dl kanelisokeria

paistamiseen:

  • auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

Churrot

1. Sekoita jauhot, suola ja sokerit. Kuumenna vesi ja öljy kiehuvaksi. Lisää jauhoseos. Ota kattila liedeltä ja vatkaa seosta reippaasti, kunnes se on jäykähköä. Anna jäähtyä pari minuuttia.

2. Vatkaa muna kevyesti rikki, ja kaada se taikinan joukkoon. Vatkaa taikina sileäksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta pellille rinkeleitä, soikioita tai suoria pätkiä.

3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Aseta viereen laakea vuoka, jonka pohja on peitetty talouspaperilla. Kokeile öljyn kuumuutta leipäpalalla. Kun leipä alkaa tiristä öljyssä, kuumuus on sopiva.

4. Nostele muutama churro kuumaan öljyyn ja paista pari minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta churrot vuokaan talouspaperin päälle, ja lisää uusi erä leivonnaisia öljyyn. Kierittele churrot kanelisokerissa ja tarjoa tuoreina.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Churrot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.