Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Daim-piparit

Daim-piparit maistuvat suklaisilta kaurakekseiltä, joissa on aavistus vaniljaa ja tietysti daim-suklaata. Nauti daim-piparit glögin kanssa tai joulun kahvipöydässä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
55  annosta

Ainekset

Daim-piparit

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kauraleseitä tai 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 Daim-patukkaa tai 1,5 pussia Daim-rakeita (225 g)

koristeeksi:

  • suklaata

Valmistusohje

Daim-piparit eli suklaapiparien ystävän suupalat leivotaan näin:

  1. Daim-piparit syntyvät maukkaasta taikinasta. Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita sitten vaniljasokeri, leivinjauhe, kauraleseet tai kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja Daim-rakeet tai rouhitut patukat keskenään ja lisää taikinaan.
  2. Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille pellille. Taputtele taikinakakkarat jauhotetuin sormin ohuiksi, pyöreiksi kakuiksi.
  3. Paista piparit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Pipareista voi tehdä pehmeitä tai rapeita, oman valintasi mukaan. Jos paistat piparit vaaleiksi, tulee niistä pehmeitä. Tummemmaksi paistettuina pipareista tulee rapeita.
  4. Voit koristella Daim-piparit suklaaraidoituksella. Sulata vesihauteessa tummaa suklaata tai jos haluat maitosuklaata, laita se leivinpaperista kiedottuun tötteröön, leikkaa kärki auki ja pursota suklaaraidoitus pipareiden pintaan.

Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Daim-piparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.