Daim-piparit
Daim-piparit maistuvat suklaisilta kaurakekseiltä, joissa on aavistus vaniljaa ja tietysti daim-suklaata. Nauti daim-piparit glögin kanssa tai joulun kahvipöydässä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 55 annosta
- Kasvis
Ainekset
Daim-piparit
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 kpl kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kauraleseitä tai 1,5 dl kaurahiutaleita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2-3 Daim-patukkaa tai 1,5 pussia Daim-rakeita (225 g)
koristeeksi:
- suklaata
Valmistusohje
Daim-piparit eli suklaapiparien ystävän suupalat leivotaan näin:
- Daim-piparit syntyvät maukkaasta taikinasta. Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita sitten vaniljasokeri, leivinjauhe, kauraleseet tai kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja Daim-rakeet tai rouhitut patukat keskenään ja lisää taikinaan.
- Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille pellille. Taputtele taikinakakkarat jauhotetuin sormin ohuiksi, pyöreiksi kakuiksi.
- Paista piparit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Pipareista voi tehdä pehmeitä tai rapeita, oman valintasi mukaan. Jos paistat piparit vaaleiksi, tulee niistä pehmeitä. Tummemmaksi paistettuina pipareista tulee rapeita.
- Voit koristella Daim-piparit suklaaraidoituksella. Sulata vesihauteessa tummaa suklaata tai jos haluat maitosuklaata, laita se leivinpaperista kiedottuun tötteröön, leikkaa kärki auki ja pursota suklaaraidoitus pipareiden pintaan.
Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Daim-piparit