Donburi
Donburi on japanilainen kulhoruoka riisistä. Riisin päälle voi koota mitä itse haluaa. Teet kulhosta helposti kasvis-, kala- tai kanaversion.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Donburi
- 8 dl keitettyä japanilaista riisiä tai puuroriisiä (kypsää)
- ½ dl miriniä (makeaa riisiviiniä)
Lisukkeet
- 500 g tofua, kypsää kanaa tai paistettua lohta
- 200 g valkokaalia tai kiinankaalia raasteena
- ½ kurkku viipaleina tai paloina
- 2 porkkanaa raastettuna
- 200 g sulatettuja edamamepapuja (pakaste)
- 4 rkl merilevää hiutaleina tai nori-merileväpaloja
Maustaminen
- 4 rkl teriyakikastiketta
- 2 limetin puristettu mehu
- 4 rkl majoneesia
Valmistusohje
Donburi valmistuu helposti näin:
- Keitä japanilainen sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös puuroriisiä halutessasi.
- Ohjeesta tulee noin neljä annosta. Valuta lämpimän riisin joukkoon puoli desiä miriniä, sekoita hyvin. Tee yksi annos näin: lusikoi kaksi desiä riisiä kulhon tai laakean lautasen pohjalle.
- Täytevaihtoehdot ovat vain esimerkkejä. Voit koota donburiin mitä tahansa täytteitä haluat. Paista proteiini. Lohen voit käyttää raakanakin halutessasi. Käytä silloin merilohta tai pakasta lohi ennen käyttöä. Tofu kannattaa paistaa rapeaksi. Asettele noin 125 grammaa tofua, kanaa tai kalaa riisin päälle. Leikkaa paloiksi halutessasi. Lisää viereen 50 grammaa raastettua kaalia, pari palaa kurkkua, raastettua porkkanaa, 50 g edamamepapuja ja yksi ruokalusikallinen merilevää.
- Purista päälle noin yksi ruokalusikallinen teriyakikastiketta, puolikkaan limetin mehu ja yksi ruokalusikallinen majoneesia.
Vinkki! Katso miten japanilainen eväsleipä katsusando tehdään.
Lue myös Anna.fi: Miso koukuttaa – näillä ohjeilla pääset mison makuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Donburi