Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Donburi

Donburi on japanilainen kulhoruoka riisistä. Riisin päälle voi koota mitä itse haluaa. Teet kulhosta helposti kasvis-, kala- tai kanaversion.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Donburi

  • 8 dl keitettyä japanilaista riisiä tai puuroriisiä (kypsää)
  • ½ dl miriniä (makeaa riisiviiniä)

Lisukkeet

  • 500 g tofua, kypsää kanaa tai paistettua lohta
  • 200 g valkokaalia tai kiinankaalia raasteena
  • ½ kurkku viipaleina tai paloina
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 200 g sulatettuja edamamepapuja (pakaste)
  • 4 rkl merilevää hiutaleina tai nori-merileväpaloja

Maustaminen

  • 4 rkl teriyakikastiketta
  • 2 limetin puristettu mehu
  • 4 rkl majoneesia

Valmistusohje

Donburi valmistuu helposti näin:

  1. Keitä japanilainen sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Voit käyttää myös puuroriisiä halutessasi.
  2. Ohjeesta tulee noin neljä annosta. Valuta lämpimän riisin joukkoon puoli desiä miriniä, sekoita hyvin. Tee yksi annos näin: lusikoi kaksi desiä riisiä kulhon tai laakean lautasen pohjalle.
  3. Täytevaihtoehdot ovat vain esimerkkejä. Voit koota donburiin mitä tahansa täytteitä haluat. Paista proteiini. Lohen voit käyttää raakanakin halutessasi. Käytä silloin merilohta tai pakasta lohi ennen käyttöä. Tofu kannattaa paistaa rapeaksi. Asettele noin 125 grammaa tofua, kanaa tai kalaa riisin päälle. Leikkaa paloiksi halutessasi. Lisää viereen 50 grammaa raastettua kaalia, pari palaa kurkkua, raastettua porkkanaa, 50 g edamamepapuja ja yksi ruokalusikallinen merilevää.
  4. Purista päälle noin yksi ruokalusikallinen teriyakikastiketta, puolikkaan limetin mehu ja yksi ruokalusikallinen majoneesia.

Vinkki! Katso miten japanilainen eväsleipä katsusando tehdään.

Donburi on japanilainen kulhoruoka.
Donburi on japanilainen kulhoruoka, johon voi koota mieleisiään täytteitä. © iStockphoto

Lue myös Anna.fi: Miso koukuttaa – näillä ohjeilla pääset mison makuun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Donburi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.