Katsusando
Katsusando on täytettyjen voileipien kunkku. Rapea leike, kirpeä kaali ja maukas katsukastike ovat helppo tehdä kotona.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Katsupihvit
- 4 possun ulkofileepihviä tai broilerinrintafileitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl pankojauhoja
- 5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
Katsukastike
- ½ dl ketsuppia
- 3 rkl worchestershirekastikketta
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl japanilaista soijakastiketta
- 1 tl riisiviinietikkaa
- 1 tl makeaa sinappia tai wasabitahnaa
PIkapikkelöity kaali
- 300 g valkokaalia tai varhaiskaalia
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 8 isoa paahtoleipäviipaletta
- 4 rkl majoneesia
- 4 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Katsusando valmistetaan helposti näin:
- Esivalmistele kaikki täytteet valmiiksi ja kokoa leivät, kun kaikki ainekset ovat tehty.
- Aloita leivittämällä pihvit. Nuiji neljä porsaan ulkofileeleikettä tai broilerinfileepihviä ohueksi lihanuijalla.
- Mittaa kolme desiä vehnäjauhoja laakealle lautaselle. Sekoita joukkoon yksi teelusikallinen suolaa.
- Riko kolme kananmunaa syvälle lautaselle. Riko munien rakenne haarukalla.
- Mittaa toiselle laakealle lautaselle kolme desiä pankojauhoja tai korppujauhoja.
- Kääntele nuijitut lihat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
- Kaada kasariin sen verran rypsiöljyä, että pannun pohjalle tulee noin kolmen sentin kerros öljyä. Voit käyttää myös uppopaistamiseen tarkoitettua konetta. Kuumenna öljy 180 asteeseen ja uppopaista leivitetyt kanafileet kypsiksi. Nosta valmiit pihvit valumaan talouspaperin päälle hetkeksi leipien täyttämistä.
- Tee katsukastike valmiiksi. Laita pieneen kasariin puoli desiä ketsuppia, kolme ruokalusikallista worchestershirekastikketta, yksi ruokalusikallinen sokeria, yksi ruokalusikallinen japanilaista soijakastiketta, yksi teelusikallinen riisiviinietikkaa ja yksi teelusikallinen makeaa sinappia tai wasabitahnaa. Kiehauta ja jäähdytä.
- Pikapikkelöi kaali. Raasta 300 grammaa kaalia karkeaksi raasteeksi. Laita kaali hillopurkkiin, johon lisäät kolme ruokalusikallista riisiviinietikkaa, yhden ruokalusikallisen sokeria ja puoli teelusikallista suolaa. Ravistele ainekset purkissa ja käytä leivän täytteenä.
- Paahda kahdeksan isoa paahtoleipää rapeiksi. Voitele paahtoleipien pinnat katsukastikkeella. Nosta neljän katsukastikkeella valellun paahtoleivän päälle raastettua kaalia keko. Nosta päälle katsupihvi, jonka päälle pursota vähän majoneesia. Paina toinen paahtoleipä kanneksi. Toista sama kaikille leiville, ja leikkaa leivät lopuksi kolmioiksi ja tarjoile. Ripottele päälle koristeeksi seesaminsiemeniä halutessasi.
Vinkki! Lämpimät voileivät – herkullinen leipä on ihan paras aamiainen, pikalounas tai ruokaisa iltapala
Lue myös Anna.fi: Japanilainen munakaskäärö
- arjen nopeat ja helpot
- arkiruoat
- Japani
- kaali
- kaalisalaatti
- kaalit
- pikkelöinti
- voileivät
- Arkiruoat
- Grillaus
- Broilerinliha
- Kasvikset
- Liha
- Sianliha
- Vihannekset
- Laktoositon
- Maidoton
- Aamiainen
- Alkuruoat
- Kastikkeet
- Leivät ja sämpylät
- Levitteet ja tahnat
- Lisukkeet
- Mausteet ja marinadit
- Pikkusuolaiset
- Salaatit
- Aasialainen ruoka
- Japanilainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katsusando