Reseptit

Elisabethin appelsiinivaahto

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 200 g sokeria (2,3 dl)
  • 4 appelsiinia
  • (3-4 rkl appelsiinilikööriä, esim. Grand Marnieria)
  • 8 liivatelehteä
  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa

Valmistusohje

Elisabethin appelsiinivaahto
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 10-15 minuutiksi.
  2. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Purista appelsiineista mehu ja lisää joukkoon. Mausta halutessasi appelsiiniliköörillä.
  3. Purista liivatelehdistä kevyesti vesi pois. Sulata ne mikroaaltouunissa jaksoittain, ensin esimerkiksi 15 sekuntia ja lisää sitten aikaa, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Liivatteet eivät saa kiehua mikrossa. Jos sulatat ne kattilassa liedellä kuumentaen, lisää nesteeksi tilkka mehua.
  4. Lisää liivateseos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Vaahdota lopuksi munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoita kevyesti joukkoon.
  5. Kaada vaahto kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa appelsiinivaahto tarjoiluvadille. Tarjoa siivilöidyn, vadelmista soseutetun, sokerilla maustetun kastikkeen kanssa. Hyytelön koristeeksi sopivat hedelmät, esimerkiksi hunajamelonin, mandariinin tai luumun lohkot, sitruunamelissan lehdet tai paahdetut mantelilastut.
  • Appelsiinin asemesta voit käyttää sitruunaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Elisabethin appelsiinivaahto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.