Reseptit
Kiitos

Fenkoli-rosmariinipizza

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 annos pizzataikinaa

Täyte

2 isoa fenkolia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 tl ruokokidesokeria
1 tl fenkolinsiemeniä
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa

Pinnalle

fenkolintupsuja

Valmistusohje

Ohjeella valmistat 1 uunipellillisen tai 2-3 pyöreää pizzaa.

1. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Halkaise fenkolit ja poista kovat kantaosat. Leikkaa fenkolit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi-öljyseos. Lisää fenkolisuikaleet, sokeri
ja morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes fenkoli saa väriä ja karamellisoituuu. Nosta jäähtymään.

3. Muotoile tai kauli taikinapalat ohuiksi pizzapohjiksi.

4. Levitä pizzapohjille ohuelti vuohenjuusto. Nostele päälle tasaisesti fenkolia. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koon mukaan.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Nimessä on varmaan virhe, koska pizzaan ei tule rosmariinia. Ehkäpä nimen pitäisi olla fenkoli-vuohenjuustopizza, koska niitä molempia pizzassa on, eikä sitten muuta.

Fenkoli-vuohenjuustopizza oli todella hyvää. Mahtava makupari. Sopii erityisesti fiineille illanistujaisille.

Kommentoi juttua: Fenkoli-rosmariinipizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X